Zopár zásad inšpirovaných Bibliou o tom, ako správne randiť

NETKY.SK • 5 September 2020, 17:13 • 2 min
Zopár zásad inšpirovaných Bibliou o tom, ako správne randiť

Randenie nie je jednoduché. Žiada si to trpezlivosť, chce to odvahu a aj štipku viery. Nikto predsa nerandí bez toho, aby dúfal, že skôr či neskôr sa zo spoznávania vyvinie perspektívny vzťah.

slovakia

left justify in out

Nie každý ju má v zásobe
Náročný je proces randenia pre toho, čo utržil sklamanie. Nie je chuť odznova otvárať zraniteľnosť a zdôverovať sa s tým, čo kedy kto zažil, ako ho to ovplyvnilo a čo má alebo nemá kto rád. Ako vravím, trebana to trpezlivosť a tú nie každý schováva v zásobe vlastností.


Isté odbremenenie prinášajú typy príručiek, ktoré sa zaoberajú pravidlami randenia. V tých autor upozorňuje, že nie je dobré ukazovať nízke sebavedomie, ešte menej je vhodné prekračovať hranice a najhoršie je sľubovať si od prvej schôdzky manželstvo.


Avšak je niečo, čo predčí náučnú literatúru a v čom je rada hodnotou presahujúca zlato a časovo nestrácajúca aktuálnosť.

 

Pastor a vedkyňa
Adonis Lenzy a Heather Lenzy spoločne nielen zdolávajú úskalia života, ale navyše aj zastávajú úlohu sprievodcov na ceste k správnemu vzťahu. On je pastor, čo ho predurčuje k viere v to, čo logika popiera a ona by sa vďaka vedeckej kariére mala väčšmi spoliehať na všetko, čo rozum dokáže obsiahnuť. Našťastie, Boh si získal aj ju, a tak je ich bádanie nielen pragmatické, ale aj založené na duchovne. Inšpiráciou pre to, o čom verejne diskutujú, píšu a čo vyučujú, je, ako inak, Biblia.

 

Randenie a realita
Ani randenie neobchádza vplyv televízie, hudby a literatúry. Kiežby to bolo také romanticky sfarbené a kiežby sa to dalo zachrániť jediným ideálne prežitým večerom. Realita sa však ukazuje o niečo viac reálna, a preto Heather aj Adonis zostavili viaceré rady dávajúce do popredia Boha a jeho princíp šťastia.


„Je dôležité stanoviť si počas randenia dôvody ukončenia vzťahu. Tie majú za úlohu zabrániť vzťahu napredovať, ak je v ňom problém, ktorý by nakoniec v budúcnosti spôsobil tvoje nešťastie a potenciálne mohol zruinovať manželstvo. Taktiež je dôležité vedieť, v ktorých oblastiach môžeš urobiť kompromis bez toho, aby vznikla nevôľa. Mnoho ľudí správne nechápe, čo sú dôvody na ukončenie a že ich úlohou je pomôcť, nie ublížiť. Dôvod na ukončenie vzťahu je niečo, čo si ako jednotlivec určíš predtým, než sa emocionálne naviažeš na niekoho, s kým randíš, skôr, než si "v tom až po uši". Príliš často &sa ľudia do vzťahu vložia tak rýchlo, že si zabúdajú všímať znamenia a problémy, "červené vlajky," ktoré by potenciálne mohli vzťah zničiť. Alebo horšie, vidia ich, avšak úplne ich ignorujú.

 

Dôvod na ukončenie je čiernobiely, nenecháva priestor pre kompromis. Je to jedna vec (alebo jedna z vecí), ktorej nedovolíš do vzťahu vstúpiť.

 

Môže sa týkať duchovných aj praktických záležitostí a musí byť stanovená v čase, keď je tvoja myseľ triezva, skôr, ako sa emocionálne až príliš naviažeš na druhú osobu. "Nedovoľ strachu z toho, že si nikdy nikoho nenájdeš, uspokojiť sa s nesprávnym človekom."


Partner pre zodpovednosť
Dvojica radí, aby si každý našiel svojho partnera pre zodpovednosť. Má ním byť priateľ, s ktorým spája dôvera a ktorý je schopný vidieť bez nasadenia si ružových okuliarov. Partner pre zodpovednosť sa bude nielen modliť, ale priamo pomenuje, ak začínajúci sa vzťah narazí na ľadovec.


Z ľavého nebude pravý
Nanajvýš trefné je kladenie dôrazu na častú rozprávkovú túžbu. Ak je niekto od začiatku nevhodný, nevykľuje sa z neho vysnívaný jedinec len pre hĺbku želania.


„Nemôžeš nič urobiť pre to, aby si zmenil nesprávnu osobu na tú pravú. Mnohokrát je veľmi ťažké a bolestivé pre niekoho opustiť osobu, o ktorej sa vie, že nie je dobrá pre budúcnosť. Pokúsiš sa vydržať a budeš čakať, že sa tá druhá osoba zmení. 
Nakoniec sa to v tvojom vzťahu stane opakujúcim sa cyklom, ktorý ťa bude len neustále zraňovať. Musíš odovzdať túto situáciu Bohu a veriť, že On ťa prevedie týmto bolestivým procesom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies