Boris Johnson už má plán: Toto chce dosiahnuť, ak sa stane premiérom

NETKY.SK • 15 Júl 2019, 8:25 • 2 min
Boris Johnson už má plán: Toto chce dosiahnuť, ak sa stane premiérom

LONDÝN - V prípade, že by Boris Johnson skutočne obsadil post britského premiéra, chce sa čím skôr stretnúť s Donaldom Trumpom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Boris Johnson si totiž dal za cieľ vyriešiť problematiku obchodnej dohody s USA, ktorá bude presne definovať ekonomické vzťahy Británie a USA po brexite. "Kľúčom k celej veci sú Spojené štáty. Ak sa nám podarí s USA uzavrieť obchodnú dohodu, budeme schopní veľmi rýchlo uzavrieť aj ďalšie dohody," citoval britský denník The Times Johnsonovho stúpenca.

 

img

 

Johnson sa vyjadril, že jeho cieľom je okamžite po prípadnom zvolení za premiéra odcestovať do Spojených štátov, kde bude rokovať o novej obchodnej dohode tak, aby bola uzatvorená ešte pred tým, ako Británia oficiálne opustí EÚ, teda pred 31. októbrom.

 

img

 

Theresa Mayová, ktorá sa svojho postu vzdala pre neúspech s brexitom začiatkom júna, sa spolu so svojím manželom Philipom vysťahuje z premiérskeho bytu na ulici Downing Street 24. júla. Potom sa už bude čakať len na výsledky hlasovania príslušníkov Konzervatívnej strany naprieč Britániou. Meno nového premiéra Británie a zároveň šéfa konzervatívcov bude známe koncom mesiaca, pričom sa rozhoduje medzi Borisom Johnsonom alebo Jeremym Huntom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona