Nový britský premiér to bude mať ťažké, myslí si Pellegrini

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 06:25 • 2 min
Nový britský premiér to bude mať ťažké, myslí si Pellegrini

BRATISLAVA - Dotiahnuť brexit do konca nebude jednoduchá úloha, s ktorou sa Boris Johnson bude musieť popasovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Takto reagoval slovenský premiér Peter Pellegrini na výsledok hlasovania britských konzervatívcov. Johnsonovi k víťazstvu zároveň zablahoželal. "Očakávam, že nový britský premiér ako náš kolega v Európskej rade bude v ďalších diskusiách vystupovať rovnako konštruktívne ako bývalá premiérka Theresa Mayová," povedal Pellegrini.

 

 

Pellegrini zároveň poznamenal, že možností na to, s akým plánom sa Johnson rozhodne vystúpiť pred ostatných lídrov v Európskej únii, nie je veľa. Uvidí sa však, ktorú si vyberie. Ako Pellegrini ďalej uviedol, Slovensko je otvorené ďalším diskusiám ohľadom budúcich vzťahov s úniou, no podobne ako ostatní európski predstavitelia, aj my považujeme samotnú rozvodovú dohodu za finálnu a zmeny v nej odmietame. "SR má záujem na riadenom odchode Veľkej Británie z Európskej únie, bude to najlepší možný scenár pre obe strany," konštatoval slovenský premiér.

 

Bývalý minister zahraničných vecí a niekdajší starosta Londýna Boris Johnson sa stal novým britským premiérom, ale tiež lídrom Konzervatívnej strany. Na vnútrostraníckom hlasovaní poštou, ktoré sa konalo od 6. do 22. júla, sa zúčastnilo 87,4 percenta zo 160.000 členov strany.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona