Von der Leyenová sa bude snažiť o väčšiu ústretovosť únie

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 6:29 • 2 min
Von der Leyenová sa bude snažiť o väčšiu ústretovosť únie

MNÍCHOV - Zdá sa, že budúca šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová prinesie do fungovania únie "nový vietor".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Von der Leyenová naznačila, že keď sa postaví na čelo Európskej komisie, bude sa snažiť o otvorenejší a ústretovejší prístup voči jednotlivým problémom. Konkrétne pritom narážala na otázku dlhov Taliansk, ale aj brexit.

 

"Pravidlá Paktu stability a rastu majú dobré dôvody a treba ich dodržiavať. Tieto pravidlá však majú aj veľkú flexibilitu, ktorá sa môže viac využiť, aby sa umožnila podpora rastu prostredníctvom investícií," vyjadrila sa von der Leyenová. Naznačila, že je zástankyňou diplomatického jednania a prehnaná emocionalita v tomto prípade nemá svoje miesto.

 

Zmierlivejšia bude von der Leyenová zrejme aj v otázke brexitu. Už teraz sa totiž vyjadrila, že v prípade, ak bude Británia potrebovať na uzavretie dohody viac času, je ochotná im ho dopriať, pokiaľ predložia adekvátne dôvody. Tvrdý brexit by totiž nikomu neprospel a je dôležité, aby ďalšie vzťahy únie a Británie mali dobrý základ.

 

EÚ podľa slov von der Leyenovej najprv počká na to, kto sa stane novým britským premiérom, a potom sa bude snažiť rokovať. "Nechceme tvrdý brexit. Ten nie je dobrý ani pre jednu stranu."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In meiner Eröffnungsrede bei der Münchner Sicherheitskonferenz plädierte ich für stärkere transatlantische Zusammenarbeit. Das Prinzip der Fairness in der transatlantischen Freundschaft müssen wir hochhalten. Fairness gilt für die militärische Lastenteilung, aber auch für die politische Entscheidungsfindung. Der Abzug von Truppen muss in der Allianz gemeinsam entschieden werden – das gilt für Afghanistan, muss aber auch für Syrien und den Irak gelten. #MSC2019 . . 📸 MSC/ Mueller . . #munichsecurityconference #münchnersicherheitskonferenz #munich #münchen #eröffnungsrede #rede #speech #transatlanticrelationships #afghanistan #syrien #Irak #verteidigung #defense

Príspevok, ktorý zdieľa Ursula von der Leyen (@ursulavonderleyen),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona