VIDEO: Boris Johnson zjednoduší udeľovanie víz pre konkrétnu skupinu ľudí

NETKY.SK • 9 August 2019, 07:09 • 2 min
VIDEO: Boris Johnson zjednoduší udeľovanie víz pre konkrétnu skupinu ľudí

LONDÝN - Nový britský premiér Boris Johnson sa rozhodol pre zmenu v rámci udeľovania víz. Urýchlene ich dostanú tí "najbystrejší a najlepší".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cieľom Johnsona je prilákať do krajiny aj po brexite špičkových vedcov z celého sveta.

 

Zmena prisťahovaleckých pravidiel má povzbudiť elitných výskumníkov a špecialistov z oblasti vedy, inžinierstva a technológií, aby sa prisťahovali do Británie. V oznámení to uviedlo sídlo premiéra na londýnskej Downing Street 10. "Musíme podporovať nielen talenty, ktoré tu už máme, ale takisto musíme zaistiť, aby náš prisťahovalecký systém prilákal tie najlepšie mozgy z celého sveta," napísal Johnson v oznámení.

 

 

"Chcem, aby bolo Spojené kráľovstvo naďalej svetovou vedeckou superveľmocou, a keď vystúpime z EÚ, budeme podporovať vedu a výskum. Vedecká obec na to ani zďaleka nedoplatí, bude mať obrovskú príležitosť rozvíjať a vyvážať naše inovácie do celého sveta," dodal Johnson. Nový premiér oznámil plán počas návštevy vedeckého centra v grófstve Oxfordshire v strednom Anglicku, ako aj vo videopríspevku na stránke Facebook Live.

 

Johnson prisľúbil, že bude presadzovať prisťahovalecký systém podobný austrálskemu, založenému na udeľovaní bodov, ktorým chce po brexite pritiahnuť vysoko kvalifikovaných pracovníkov. Nový systém vypracuje britské ministerstvo vnútra a rezort obchodu "spoločne s vedeckou komunitou".

 

 

Zavedenie tohto nového prisťahovaleckého systému je naplánované na koniec roka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies