V pivničných priestoroch bytového domu v Skalici cez víkend horelo

NETKY.SK • 20 November 2023, 12:00 • 2 min
V pivničných priestoroch bytového domu v Skalici cez víkend horelo

SKALICA - Dňa 18. novembra 2023 pred 21. hodinou bolo spozorované dymenie v jednom z bytových domov v Skalici. Po príjazde hasičskej jednotky zo Skalice bolo po vykonanom prieskume zistené, že požiar vznikol v jeho pivničných priestoroch. Bytový dom bol následne odpojený od zdroja zemného plynu a elektrickej energie.

slovakia

left justify in out

Silné zadymenie spoločných priestorov spôsobilo, že časti obyvateľov domu sa nepodarilo evakuovať na voľné priestranstvo. Miesto zásahu sa rozdelilo na 2 zásahové úseky – záchrana obyvateľov (v spolupráci s Dobrovoľným hasičských zborom mesta Skalice) a likvidácia požiaru za súčasného odvetrávania pivničných priestorov pomocou pretlakového ventilátora. Následkom sálavého tepla prišlo v pivniciach k roztrhnutiu vodného potrubia.

 

Zasahujúcim príslušníkom sa však únik vody podarilo zastaviť. Po uhasení požiaru bolo požiarovisko prekontrolované termovíznou kamerou na vyhľadanie prípadných miest so zvýšenou teplotou. Úmyselné zapálenie spôsobilo škodu odhadnutú predbežne na sumu 30 000 €. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 200 000 €.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR / Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave, Foto: KR HaZZ v Trnave
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies