Jubilujúci Cigánski Diabli pozývajú...

NETKY.SK • 9 September 2023, 12:00 • 2 min
Jubilujúci Cigánski Diabli pozývajú...

BRATISLAVA - Cigánski Diabli prinášajú originálne nové virtuózne skladby, fúzie a jedinečné aranžmány, v ktorých sa snúbia nezvyčajné hudobné kombinácie s nesmiernou dávkou temperamentu. Už onedlho vyrážajú na jubilejné turné po Slovensku...

slovakia

left justify in out

Hudobný svet obohacujú nielen vlastnými hudobnými projektmi, ale i projektmi ktoré vytvorili pre symfonické a komorné orchestre a taktiež pre množstvo iných skvelých umelcov, s ktorými spolupracujú. Medzi nich patria: Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen,Vienna string quartet, Košická, Zlínska a Moravská filharmónia, Orchester Slovenského rozhlasu, P. Gulda, R. Vargas, P. Dvorský, Gypsy Kings, R.Astley, Lucie Bílá, Jaroslav Svěcený, Desmod, Katarína Knechtová a mnohí ďalší.
Kombinujú diela klasikov akými sú A. Vivaldi, J. S. Bach, F. Liszt,T. Albinoni, J. Haydn, W. A. Mozart, N. Paganini, J. Brahms, P. Sarasate, A. Dvořák, G. Bizet, atď. s inými hudobnými žánrami: Jazz, Etno, Flamenco, Gypsy music a iné a vkladajú do nich nezameniteľné zmeny v rytme i harmónii obohatené im vlastnou neopakovateľnou virtuozitou. To všetko možno zhrnúť pod pojem Hudba a‘la Cigánski Diabli (Music a‘la Gypsy Devils).
Orchester Cigánski Diabli – Gypsy Devils už roku 2007 reprezentuje Slovensko po celom svete, vystupoval už na všetkých 5. kontinentoch a v 35 krajinách vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexica, Egyptu a takmer celej Európy. Reprezentoval Slovensko aj na Letných olympijských hrách 2008 v Londýne, Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri, na Expo 2008 v Zaragoze a Expo 2010 v Šanghaji.
Medzi prestížne koncertné sály v ktorých vystupoval patria Berlin Philharmonics, Komische Oper-Berlin, Kozerthaus-Berlin, Royal Opera House-London, Hans Max Saal-Munich, Smetanova síň - Praha, Konzert und Kongressaal-Luzern, Concert Hall-Melbourne, Goldener Saal-Musikverein-Vienna, Is Sanat Hall-Istanbul, Culture Palaise –Novosibirsk, atď. Už v polovici novembra sa vydajú na turné, počas ktorého vystúpia v Bratislave, Nitre, Trnave, Zvolene,Žiline, Šamoríne, Púchove, v Leviciach a v Liptovskom Mikuláši. Špeciálnym hosťom komorný orchester a zbor SKDK.Lístky sú dostupné v sieti Ticketportal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies