Prvé septembra v slovenskom parlamente privítajú verejnosť

NETKY.SK • 15 August 2023, 10:27 • 2 min
Prvé septembra v slovenskom parlamente privítajú verejnosť

Bratislava-Už o pár dní sa v našom hlavnom meste bude konať tradičné podujatie

slovakia

left justify in out

Budovy, ktoré dodnes slúžia našim ústavným činiteľom sú často historickými skvostmi. Patrí medzi ne, okrem iných, Bratislavský hrad, Prezidentský palác i budova Národnej rady Slovenskej republiky-parlament. Niektorí občania majú záujem vidieť na vlastné oči tieto historické priestory, v ktorých politici rozhodujú o súčasnosti aj budúcnosti Slovenska. Nie každý sa tam hocikedy môže dostať. Práve pre tieto účely sa opäť bude konať už tradičné podujatie. Brány parlamentu budú prístupné pre širokú verejnosť. Vlani privítali 13 600 návštevníkov z rôznych kútov Slovenska. Bude ich tento rok viac?

 

Deň otvorených dverí sa bude konať tradične na Deň Ústavy SR 1. septembra. TASR o tom informovali z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady (NR) SR. Dodali, že pri príležitosti 30 rokov štátnosti tiež pripravujú výstavu s názvom "My, národ slovenský". "V hlavnej budove Národnej rady SR si návštevníci budú môcť prezrieť Hurbanovu sieň, známe obrazy Albína Brunovského či odfotiť sa pri známom rečníckom pulte v rokovacej sále," uviedli z Kancelárie NR SR. Návštevníkov čaká sprievodný program v areáli Bratislavského hradu, ktorý z Kancelárie NR SR chystajú v spolupráci s viacerými rezortmi.

Bude možné vidieť aj vojenskú, policajnú či požiarnu techniku a rôzne statické a dynamické ukážky Pohotovostného policajného útvaru a Finančnej správy SR. Návštevníci sa podľa Kancelárie NR SR budú môcť stretnúť aj s poslancami parlamentu. "Tradične bude mať verejnosť počas celého dňa voľný prístup aj do priestorov Bratislavského hradu, kde sa nachádzajú expozície Slovenského národného múzea," skonštatovali z Kancelárie NR SR.

 

Zároveň si návštevníci budú môcť pozrieť aj za bežných okolností verejne nesprístupnené reprezentačné priestory, ako napríklad Prijímaciu sálu, Veľkú rokovaciu sálu či Zrkadlovú sieň, ktoré slúžia prevažne na oficiálne prijímanie zahraničných ústavných činiteľov. Z kancelárie NR SR podotkli, že v minulom roku na parlamentných prehliadkach privítali 13 600 návštevníkov všetkých vekových kategórií a zo všetkých kútov Slovenska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies