Progresívne Slovensko čelilo krátko pred voľbami ďalšiemu hackerskému útoku

NETKY.SK • 24 September 2023, 17:30 • 2 min
Progresívne Slovensko čelilo krátko pred voľbami ďalšiemu hackerskému útoku

BRATISLAVA - "Progresívne Slovensko čelí krátko pred voľbami ďalšiemu hackerskému útoku na svoju webovú stránku, na odstránení problému intenzívne pracuje. Jednu vec vám vieme sľúbiť naisto: nezastavia nás - klamstvami, vyhrážkami, ani útokmi," vyhlásil predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“Ospravedlňujeme sa všetkým, ktorí nám píšete, že si chcete prečítať náš program, kandidátku, poslať dar, alebo stiahnuť rámček na profilovú fotku. Žiaľ, aktuálny útok bol naozaj masívny - prakticky naraz prišlo 78 miliónov požiadaviek,” priblížil Šimečka s tým, že ďalší útok prichádza v čase krátko pred voľbami, kedy sa veľká časť voličov a voličiek rozhoduje, koho voliť.

 

Média tiež tento týždeň informovali, že popularita vyhľadávania “Progresívne Slovensko” cez Google rýchlo rastie a predbehla dokonca Smer-SD. 

 

“Cieľom týchto čoraz sofistikovanejších útokov je pravdepodobne snaha zabrániť občanom prečítať si náš program a zistiť informácie o kandidátoch a kandidátkach. Je medzi nami stále množstvo ľudí, ktorí chcú nechcú, aby sa vrátila minulosť či chaos posledných rokov, ale ešte nevedia, komu odovzdajú svoj hlas. Narastajúci záujem ukazuje, že ľudia neveria klamstvám, ktoré o nás šíria politickí súperi, a chcú si našu ponuku pozrieť na vlastné oči," dodal šéf progesívcov.

 


Na nerozhodnutých voličov a voličky PS cieli aj vo svojej kampani - hnutie pre nich usporiadalo špeciálne diskusie a krátko pred voľbami vyzýva svojich sympatizantov a sympatizantky, aby presviedčali ľudí vo svojom okolí. 


"Ak každý z nás presvedčí jednu blízku osobu, aby išla voliť a volila PS alebo niektorú z demokratických strán, podarí sa nám uspieť. Slovensko si 30. septembra môže vybrať slušnosť a demokratickú, proeurópsku budúcnosť,” uzavrel Šimečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: PS / Alena Kuišová Foto: Topky / Vlado Anjel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies