A. Danko: "SNS podporí každú vládu, ktorej premiérom bude R. Fico"

NETKY.SK • 8 Október 2023, 15:30 • 2 min
A. Danko: "SNS podporí každú vládu, ktorej premiérom bude R. Fico"

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) je pripravená urobiť všetko pre to, aby čo najskôr vznikla nová vláda. Po sobotňajšom mimoriadnom sneme SNS to uviedol predseda strany Andrej Danko. Na sneme dostal opätovne dôveru viesť SNS.

slovakia

left justify in out

Danko priznal, že národniari majú ambíciu byť súčasťou vlády, nechcú sa tam však tlačiť za každú cenu. "Podporíme akúkoľvek vládu, kde bude Robert Fico premiér," zdôraznil Danko. "Aj keby sa predseda Smeru-SD rozhodol pre spojenie spolu s Hlasom a KDH, akceptovali by sme to a takúto vládu by sme podporili," dodal.

Cieľom podľa neho musí byť čo najskôr ukončiť mandát vlády odborníkov premiéra Ľudovíta Ódora. "Slovensko potrebuje inú, sociálnu vládu, vláda podporovateľov Progresívneho Slovenska musí čo najskôr skončiť," vyhlásil.

Uistil zároveň, že poslanecký klub SNS bude jednotný. Avizuje, že budúci týždeň by sa malo podariť stretnutie lídrov Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Podľa Danka sa však musí predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini jasne vyjadriť, či má záujem vstúpiť do koalície so Smerom-SD.

"Musí verejnosti zodpovedať definitívne otázku, či podľahne pokusom Michala Šimečku (PS), alebo je pripravený ísť na pozíciu predsedu parlamentu a spolupracovať s vládou Roberta Fica," poznamenal.

Na sobotňajšom mimoriadnom sneme okrem zhodnotenia parlamentných volieb (30. 9.) predstavitelia SNS vytýčili politiku strany po voľbách a postup pri povolebných rokovaniach, opätovne tiež zvolili Danka za predsedu SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Zastavme korupciu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies