Hnutie Sme rodina a Za ľudí vyjadrili úprimnú sústrasť rodine kardinála Jozefa Tomka

NETKY.SK • 8 August 2022, 10:10 • 2 min
Hnutie Sme rodina a Za ľudí vyjadrili úprimnú sústrasť rodine kardinála Jozefa Tomka

BRATISLAVA – Život kardinála Tomka bol príkladom viery, pokory a skromnosti a príkladom pre nové generácie duchovných lídrov.

slovakia

left justify in out

K úmrtiu kardinála Jozefa Tomka vyjadrila úprimnú sústrasť strana Za ľudí na sociálnej sieti. „S hlbokým zármutkom sme prijali smutnú správu pre Slovensko, slová o odchode pána kardinála Jozefa Tomka. Bol významnou duchovnou osobnosťou na Slovensku, ale aj na celom svete cez svoje pôsobenie pri Svätej stolici,“ uviedla strana a zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť celej jeho rodine.
      

 

Zosnulý kardinál podľa nej ešte aj vo vysokom veku ako emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov dôstojne zastupoval Slovensko v Ríme. „Jeho skutky misijnej práce po celom svete a slová viery mali veľkú váhu, boli oporou predovšetkým pre veriacich doma na Slovensku,“ uviedla strana Za ľudí a dodala, že v kardinálovi Tomkovi stráca Slovensko historickú osobnosť duchovného života.

 

Hnutie Sme rodina ocenilo celoživotnú prácu zosnulého kardinála Jozefa Tomka, ktorú zasvätil pomoci ľuďom a vedeniu mladých ľudí na ceste k viere. Hnutie to uviedlo na sociálnej sieti. Zároveň vyjadrilo sústrasť rodine a blízkym zosnulého slovenského kardinála.

 

 

Hnutie pripomenulo, že Tomko bol vo veku 98 rokov najstarším žijúcim členom kolégia kardinálov. „Počas svojho pôsobenia vo Vatikáne sa stal signatárom iniciatívy na vybudovanie Slovenského ústavu sv. Cyrila a Metoda v Ríme – ustanovizne na výchovu kňazského dorastu a zároveň i strediska náboženského a kultúrneho života Slovákov v zahraničí," skonštatovalo. „Odpočívajte v pokoji,“ dodalo.

 

Možno vás zaujme: Zomrel kardinál Jozef Tomko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona