Rusko v septembri usporiada voľby v okupovaných oblastiach Ukrajiny

NETKY.SK • 18 Jún 2023, 16:00 • 2 min
Rusko v septembri usporiada voľby v okupovaných oblastiach Ukrajiny

MOSKVA - Rusko vo štvrtok oznámilo, že v septembri usporiada miestne voľby v štyroch ukrajinských oblastiach, ktoré vlani vyhlásilo za anektované. Ukrajina práve vedie protiofenzívu zameranú na opätovné dobytie týchto svojich území.

slovakia

left justify in out

Rusko vo štvrtok oznámilo, že v septembri usporiada miestne voľby v štyroch ukrajinských oblastiach, ktoré vlani vyhlásilo za anektované. Ukrajina práve vedie protiofenzívu zameranú na opätovné dobytie týchto svojich území. TASR prevzala správy z tlačovej agentúry AFP a portálu britského denníka The Guardian.

 

"Voľby na nových územiach Ruskej federácie sa budú konať v jeden hlasovací deň 10. septembra 2023," uviedla ruská volebná komisia na platforme Telegram. Ruská ústredná volebná komisia dodala, že hlasovanie v štyroch anektovaných ukrajinských oblastiach sa budú konať súčasne s voľbami v ostatných regiónoch Ruska, píše štátna tlačová agentúra RIA Novosti. Voliť sa budú gubernátori, píše britský portál televízie Sky News. Ďalšia ruská štátna tlačová agentúra TASS citovala predsedníčku ústrednej volebnej komisie Ellu Pamfilovovú, podľa ktorej ruské ministerstvo obrany a ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) pokladajú za možné, aby sa hlasovania konali v septembri.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v rozpore s medzinárodným právom anektoval štyri ukrajinské oblastiDoneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú – vlani v septembri po fingovaných referendách o ich pričlenení k Rusku. Žiadne z týchto území pritom Kremeľ plne nekontroluje a ukrajinská armáda už časť okupovaných území oslobodila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies