Zuzana Čaputová: Predošlé dva roky boli na ujmu vzdelávania

NETKY.SK • 2 September 2021, 10:18 • 2 min
Zuzana Čaputová: Predošlé dva roky boli na ujmu vzdelávania

BRATISLAVA - Prezidentka pri príležitosti otvorenia školského roka poukázala aj na dôležitosť duševného zdravia detí.

slovakia

left justify in out

Prezidentka SR Zuzana Čaputová otvorila nový školský rok na Základnej škole Dubová v Bratislave. Vyzvala deti, aby mysleli na záchranu planéty a na svoje duševné zdravie.

 

img

 

Hlava štátu verí, že tento školský rok bude lepší ako tie predchádzajúce."Všetci si želáme, aby bol štandardnejší, aby deti naozaj mohli chodiť do školy, vzdelávať sa a byť v kontakte so svojimi kamarátmi." Poukázala, že predošlé dva roky boli na ujmu vzdelávania a mali následky aj v oblasti duševného zdravia.

 

Prečítajte si tiež: Do školy aspoň s dvomi rúškami

 

Čaputová si vybrala pre otvorenie školského roka ZŠ Dubovú v Bratislave, pretože sa venuje téme duševného zdravia. Má rôzne programy na podporu detí a na to, aby si vedeli pomôcť samé alebo vedeli vyhľadali pomoc u dospelých. "Je to dôležitá téma a ja som rada, že sa školy tejto téme venujú."

 

Prezidentka v príhovore poukázala aj na klimatické zmeny. "Všetci vieme, že posledné správy, ktoré vydala OSN, hovoria o tom, že planéta má vážny problém. Času je málo a treba konať." Žiakov vyzvala k tomu, aby pri hraní uvažovali o tom, ako míňajú prírodné zdroje a či napríklad potrebujú ďalšiu novú plastovú hračku.

 

Deťom prisľúbila, že v oblasti životného prostredia sa bude zo svojej pozície snažiť urobiť všetko, čo bude možné.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies