Progresívne Slovensko vládu vyzvalo, aby zaviedla povinné očkovanie proti koronavírusu

NETKY.SK • 2 December 2021, 13:06 • 2 min
Progresívne Slovensko vládu vyzvalo, aby zaviedla povinné očkovanie proti koronavírusu

BRATISLAVA - Progresívci vzali iniciatívu do vlastných rúk. Spúšťajú online petíciu za povinné očkovanie antivaxerov.

slovakia

left justify in out

Štát by mal nabrať odvahu vzoprieť sa zradikalizovanej "kričiacej menšine". Povinné očkovanie a odškodňovací zákon sú podľa predsedníčky mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Ireny Bihariovej jediné spôsoby, ako sa Slovensko môže dostať z pandémie.

 

img

 

Hnutie preto vyzýva vládu, aby bezodkladne zaviedla povinné očkovanie. Bihariová pokračovala, že koncept povinného očkovania nie je experimentom, ani niečím novým. "Povinné očkovanie by sa netýkalo ľudí, ktorí majú zdravotné dôvody a pre ktorých je očkovanie kontraindikované," konštatovala. Zároveň hnutie pripravilo online petíciu za povinné očkovanie.

 

Okrem toho PS pripravilo odškodňovací zákon. "Náš návrh zakladá právny nárok na odškodnenie a jeho predvídateľnosť. Nárok by mal mať každý, kto musel z rozhodnutia vlády alebo ÚVZ prevádzku obmedziť alebo zatvoriť a tržby sa mu prepadli aspoň o 20 percent," vysvetlil podpredseda hnutia Michal Truban.

 

img

 

Návrh sa nevylučuje s inou pomocou, napríklad so schémami z prostriedkov EÚ. Odškodnenia majú byť flexibilne použiteľné zdroje, ktoré majú v prvom rade pomôcť udržať prevádzku.

 

"Kompenzácia nemá byť obmedzená len na konkrétny náklad, ako napríklad mzdy alebo nájomné, akoby štát dokonale vedel, čo kto potrebuje zaplatiť, aby neskrachoval. Práve pre úzke definície súčasných schém zostáva kopec podnikateľov vynechaných, bez pomoci," dodal Truban.

 

Mohlo by vás zaujímať: Koaličný poslanec kritizuje kroky vlády. Tvrdí, že nezaočkovaní zamestnanci si majú za testy platiť

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona