Liberáli berú spiatočku! Richard Sulík: „Na ťahu je premiér."

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 19:59 • 2 min
Liberáli berú spiatočku! Richard Sulík: „Na ťahu je premiér."

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita zverejnil list premiérovi.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejneného listu, si SaS nebude klásť iné podmienky ako tú jedinú - okamžité odstúpenie ministra financií Igora Matoviča. Tento názorový obrat prichádza potom, ako Richard Sulík v relácii V politike na TA3 oznámil, že SaS už koalíciu opustila a nie je cesty späť.

 

Prečítajte si aj: WikiLeaks dva? Európski politici na čele s prezidentom Emanuelom Macronom majú obrovský problém!

 

img

 

O Matovičovi 

 

Richard Sulík v liste adresovanom premiérovi Eduardovi Hegerovi, Borisovi Kollárovi, Veronike Remišovej, ale i samotnému Igorovi Matovičovi, napísal: 

 

„Strana SaS s plnou vážnosťou konštatuje, že súčasná vláda a koalícia sú vnímané ako konfliktné a sprevádza ich zároveň hrubé a opakujúce sa porušovanie koaličných dohôd, de facto koalícia s fašistami, nezodpovedné nakladanie s verejnými financiami, opakované hrubé obchádzanie princípov pri tvorbe legislatívy, ľahkovážne neobsadenie dôležitých ústavných orgánov a verejných úradov a hrubé klamstvá, útoky a urážky koaličného partnera, ktoré presahujú hranicu možnej spolupráce. Tieto nedostatky nášho vládnutia sú zosobnené v lídrovi koaličného partnera OĽaNO – Igorovi Matovičovi, ktorý stojí za väčšinou vymenovaných nedostatkov našej vlády a koalície,“ uvieodl Sulík. 

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Ministerka Natália Milanová hovorí v súvislosti so Smerom o šírení dezinformácií

 

img


Prioritou SaS je podľa Sulíka naďalej zostať vo vládnej koalícii a vo vláde.

 

„Ešte stále je čas nanovo naštartovať našu spoluprácu na základe nových pravidiel. Strana SaS preto navrhuje koaličným partnerom uzavrieť novú koaličnú zmluvu,“ skonštatoval Sulík s tým, že bude čakať na vyjadrenie premiéra Hegera a kroky smerujúce k rokovaniu o novej koaličnej zmluve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona