Nitrianska župa dofinancuje mzdy lekárov na pohotovostiach

NETKY.SK • 20 September 2023, 16:45 • 2 min
Nitrianska župa dofinancuje mzdy lekárov na pohotovostiach

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a člen predsedníctva strany HLAS Branislav Becík reaguje na situáciu ohľadom pediatrov a ambulantnej pohotovostnej služby v regióne. „V prvom rade chcem všetkých ubezpečiť, že sme spolu s poslancami Nitrianskeho kraja zabezpečili, aby pohotovostná služba pre deti v našom kraji fungovala aj naďalej. Niekomu sa môže zdať, že sa pediatri odmietajú starať sa o svojich pacientov. Ubezpečujem vás, že opak je pravdou,“ hovorí Becík.

slovakia

left justify in out


Podávanie výpovedí pediatrov je podľa slov nitrianskeho župana prejavom túžby po zmene, nie nevôľou lekárov postarať sa o detských pacientov. „Ak aj podávajú výpovede, tak preto, aby upozornili na vážnosť situácie v zdravotníctve. Tri roky neschopnej vlády (...) sa postarali o to, že nám horí celé Slovensko a nevieme, čo skôr hasiť. My v našom kraji ale nemôžeme dopustiť, aby neschopnosťou vlády trpeli naše deti,“ vyhlásil Becík. 
Podľa § 4 ods. 1 písm. j) zákona č. 302/2001 Z.z. o samospráve vyšších územných celkov  v znení neskorších predpisov sa samosprávny kraj stará o všestranný rozvoj svojho územia a o potreby svojich obyvateľov – pritom utvára najmä podmienky na rozvoj zdravotníctva.
Nitriansky samosprávny kraj sa preto rozhodol dofinancovať mzdy lekárov a sestier v ambulantných pohotovostných službách aj v mestách Nové Zámky, Komárno, Topoľčany, Levice a Šaľa do rovnakej výšky akú v súčasnosti dostávajú lekári a sestry vykonávajúci ambulantnú pohotovostnú službu pre deti a dorast v Nitre.
„Týmto zabezpečíme plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť pre naše deti aj naďalej,“ hovorí Becík a dodáva, že župa nemá neobmedzené prostriedky – chce pomôcť všade, kde pomôcť môže, ale nie je v jej kapacitách a možnostiach neustále nahrádzať vládu Slovenskej republiky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TS HLAS, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies