REPORTÁŽ: Prezidentka Čaputová sa prihovorila piatim novým veľvyslancom SR

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 14:39 • 2 min
REPORTÁŽ: Prezidentka Čaputová sa prihovorila piatim novým veľvyslancom SR

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová čaká od veľvyslancov SR v zahraničí, že v mieste svojho pôsobiska budú presadzovať nielen záujmy Slovenskej republiky, ale aj európskeho spoločenstva. Uviedla to dnes pri príležitosti odovzdania poverovacích listín piatim novým veľvyslancom.

slovakia

left justify in out

 

Noví veľvyslanci

Ladislav Ballek bude Slovensko reprezentovať v Iránskej islamskej republike, Alexander Micovčin vo Švajčiarskej konfederácií a Lichtenštajnskom kniežatstve, Ján Pšenica v Tureckej republike, Marek Varga v Libanonskej republike a Peter Zeleňák v Slovinskej republike.

 

img

 

Zlepšovanie postavenia SR
"Naše dnešné stretnutie nepovažujem iba za formálnu ceremóniu, ale vnímam ho najmä ako vyjadrenie veľkej dôvery, že budete hájiť a presadzovať záujmy Slovenskej republiky a zlepšovať jej postavenie na medzinárodnom poli", vyjadrila sa prezidentka SR. 

 

Na veľvyslancov sa ešte obrátila s prosbou, aby svoju prácu vykonávali ako službu Slovenskej republike a jej občanom.

 

img

 

Koronavírus zmenil situáciu 

Prezidentka zároveň zdôraznila, že súčasná situácia spojená s pandémiou koronavírusu so sebou priniesla úplne nové zdravotnícke, ekonomické a sociálne výzvy. "Vďaka nim si dnes omnoho viac uvedomujeme potrebu dobre fungujúceho štátu a jeho inštitúcií, vrátane zahraničnej služby. O to zodpovednejšia a dôležitejšia je dnes Vaša úloha", predostrela novým veľvyslancom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

 

Prezidentka dodala, že aj vďaka práci diplomatov môže byť Slovensko vnímané ako aktívna krajina so silno zakotvenými európskymi hodnotami.

 

"Okrem presadzovania našich záujmov a pomoci našim občanom budete mať na starosti aj vytváranie podmienok na spoluprácu pri prekonávaní výziev spojených s pandémiou," zdôraznila Čaputová na záver svojho príhovoru.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies