Pilot havarovaného lietadla vystrašeným hlasom žiadal dispečerov o návrat

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 10:10 • 2 min
Pilot havarovaného lietadla vystrašeným hlasom žiadal dispečerov o návrat

ADDIS ABEBA - Pilot lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines, ktoré sa v nedeľu zrútilo v Etiópii, krátko po štarte žiadal "spanikáreným hlasom" o povolenie vrátiť sa na letisko v hlavnom meste Addis Abeba.

slovakia

left justify in out

V piatkovom vydaní to napísal denník New York Times (NYT).

 

Denník sa v článku odvoláva na "osobu, ktorá skúmala komunikáciu letových dispečerov" z nedeľného letu. A podľa slov tejto osoby si dispečeri všimli, že lietalo stúpalo a klesalo o stovky metrov, pričom jeho rýchlosť sa zdala nezvyčajne vysoká.

 

img

 

Hovorca Etiópskych aerolínií uviedol, že pilot povolenie na návrat dostal. Avšak lietadlo sa o niekoľko minút zrútilo pri Addis Abebe a zahynulo všetkých 157 ľudí na palube - vrátane štyroch Slovákov.

 

Francúzske úrady majú obe čierne skrinky lietadla, teda záznamník letových údajov a záznamník hlasov z kokpitu, a budú ich analyzovať. Francúzski odborníci uviedli, že nie je isté, či sa zo záznamníka budú dať získať letové údaje. Úrady totiž zverejnili fotografiu, na ktorej vyzerá čierna skrinka s letovými údajmi neporušená, ale jej okraj sa zdal pomliaždený.

 

img

 

Odborníci v Etiópii už začali odoberať vzorky DNA od príbuzných obetí, čo im pomôže určiť totožnosť pozostatkov.

 

Štáty po celom svete, aj USA a EÚ, pozastavili lety stroja typu Boeing 737 MAX 8, ktorý v Etiópii havaroval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona