Na juhu Grécka zachránili jachtu so 170 migrantmi na palube

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 12:02 • 2 min
Na juhu Grécka zachránili jachtu so 170 migrantmi na palube

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž odtiahla do prístavu na juhu krajiny jachtu so 170 migrantmi na palube. Udialo sa tak po tom, ako plavidlo vyslalo núdzový signál pri južnom pobreží Grécka.

slovakia

left justify in out

Jachta v pondelok zakotvila v prístave Kalamata. Pobrežná stráž však neuviedla bližšie podrobnosti o tom, odkiaľ vyplávala, kam smerovala či aká bola národnosť osôb na palube. Podľa úradov loď požiadala o pomoc v nedeľu, keď stratila kontrolu nad riadením. V tom čase sa nachádzala asi 92 kilometrov od Mysu Matapan, najjužnejšieho cípu pevninskej časti Grécka.

 

Prečítajte si: Chceli nový život, namiesto toho sa utopili pri pobreží Líbye

Tento štát je už roky kľúčový vstupný bod do Európskej únie pre ľudí utekajúcich pred násilím a chudobou na Blízkom východe, v Afrike a Ázii. Úrady si však dávajú čoraz väčší pozor na migračné trasy do Grécka, najmä tie z Turecka, na ktorých sa využívajú lacné a životu nebezpečné člny. V minulosti pašeráci používali omnoho väčšie plavidlá, keď vyplávali z Egypta alebo Turecka a snažili sa dostať migrantov priamo do Talianska.

 

Mohlo by vás zaujímať: Talianski záchranári priviezli do prístavov na ostrovoch stovky migrantov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies