V Poľsku otvoria najhlbší bazén na svete

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 20:38 • 2 min
V Poľsku otvoria najhlbší bazén na svete

MSZCZONOW - Ak radi cestujete za niečím rekordným, nebudete musieť ísť ďaleko. V Poľsku sa tento rok otvorí najhlbší bazén na svete, bude mať hĺbku až 45 metrov, čo je o päť metrov viac než má aktuálny rekordman v talianskom meste Montegrotto Terme.

slovakia

left justify in out

Prístupný nebude podľa serveru The Sun len potápačom, ale úplne všetkým. Bazén nazvaný DeepSpot sa na jeseň otvorí v mestečku Mszczonow, ktoré leží asi 40 kilometrov od Varšavy.

 

 

Pôjde predovšetkým o bazén určený na potápanie, ale zaplávať si bude môcť každý, koho tá priepastná hĺbka nedesí. Pod hladinou povedie tiež podvodný tunel pre tých, ktorí sa nechcú namočiť, ale zároveň túžia do pôsobivej atrakcie nahliadnuť.

 

 

K naplneniu ohromnej ​​nádrže poslúži nejakých 8000 kubických metrov vody, čo je ekvivalent 27 klasických bazénov s dĺžkou 25 metrov. Súčasťou areálu bude aj hotel s reštauráciou a niekoľkými konferenčnými miestnosťami.

 

 

Nanešťastie nebude poľský bazén rekordmanom moc dlho. Už o pol roka neskôr sa má v britskom Colchesteri otvoriť bazén Blue Abyss (Modrá priepasť), hlboký o meter viac. Bude mať 50 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies