Meteorológovia varujú pred vetrom na horách, hrozia aj povodne

NETKY.SK • 21 Február 2023, 08:33 • 2 min
Meteorológovia varujú pred vetrom na horách, hrozia aj povodne

BRATISLAVA - Na severnom, strednom a východnom Slovensku sa môže v utorok na horách vyskytnúť víchrica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viaceré okresy výstrahy prvého a druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

V Tvrdošíne, Liptovskom Mikuláši a Michalovciach treba počítať tiež s rizikom povodní. Výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách platí do 12.00 h pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Treba tam počítať s výskytom silnej až mohutnej víchrice. Výstraha prvého stupňa zase platí pre viaceré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského, Košického a Žilinského kraja.

 

V Poprade a Kežmarku bude počas dňa veternejšie aj mimo hôr. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 120 kilometrov za hodinu. Meteorológovia pre okresy vydali výstrahu druhého stupňa. Tá platí do 15.00 h. V Tvrdošíne a Liptovskom Mikuláši hrozia pre snehové zásoby v povodiach, oteplenie a očakávaný dážď povodne. Meteorológovia preto pre okresy vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí do 21.00 h. Výstraha prvého stupňa pred povodňou naďalej platí aj v Michalovciach, predbežne do stredy (22. 2.) večera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies