Úder blesku pri Bielom dome si vyžiadal 2 mŕtvych a 2 kriticky zranených

NETKY.SK • 5 August 2022, 17:05 • 2 min
Úder blesku pri Bielom dome si vyžiadal 2 mŕtvych a 2 kriticky zranených

WASHINGTON – Dvaja ľudia, ktorí vo štvrtok večer utrpeli kritické zranenia pri údere blesku v blízkosti Bieleho domu vo Washingtone, zomreli. V piatok o tom informovala miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Dvaja ďalší ľudia so život ohrozujúcimi zraneniami zostávajú v nemocnici. Správu priniesla tlačová agentúra AP. Obeťami zásahu bleskom sú James Mueller (76) a Donna Muellerová (75) z mesta Janesville v štáte Wisconsin. Tragédia sa stala počas búrky v parku Lafayette priamo pri komplexe Bieleho domu, spresnila polícia. Totožnosť ďalších zranených, muža a ženy, nezverejnila.

 

      

Ako prví im poskytli pomoc členovia tajnej služby, ktorí zabezpečujú sídlo prezidenta a policajti strážiaci priľahlý park. Posádky záchranných služieb boli na miesto privolané krátko pred 19:00 h miestneho času a bleskom zasiahnutých do nemocnice previezli s „kritickými, život ohrozujúcimi zraneniami,“ oznámil hovorca hasičského zboru Vito Maggiolo.

 

 

Podľa televízie CNN blesk zasiahol ľudí pri plote, ktorý obkolesuje komplex Bieleho domu, kde sa pred búrkou skrývali pod stromom. Hlavné mesto USA vo štvrtok postihla silná búrka, pred ktorou meteorológovia vydali varovanie, spresnila tlačová agentúra AFP.

 

 

Možno vás zaujme: Vojna na Ukrajine je pre Európu najnebezpečnejšia od 2. svetovej vojny, vyhlásil šéf NATO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies