O víťazovi Španielskeho superpohára rozhodovali až pokutové kopy

NETKY.SK • 13 Január 2020, 09:03 • 2 min
O víťazovi Španielskeho superpohára rozhodovali až pokutové kopy

SAUDSKÁ ARÁBIA - Finále o prestížnu španielsku trofej zviedli súboj dvaja mestskí rivali Real a Atlético. Bola to dráma až do konca.

slovakia

left justify in out

Prostredie 

Semifinálové súbode a ten včerajší finálový sa po prvýkrát v histórii súťaže konali mimo Španielska. Hosťujúcou krajinou bola Saudská Arábia. Ani jeden finalista to však nemal ľahké, najmä čo sa týka semifinálových bojov. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽FINAL DE INVITADOS⚽ QUIEN SE LLEVARÁ LA SUPERCOPA? #supercopadeespaña

Príspevok, ktorý zdieľa SUPERCOPA DE ESPAÑA (@supercopadeespana),

 

Finálový súboj
Real sa do finále prebojoval triumfom na Valenciou, ktorá bola obhajcom trofeje, Atlético zase vyradilo FC Barcelona. Počas riadneho hracieho času, ani následného predĺženia gól nepadol, a tak musel o osude stretnutia rozhodovať až penaltový rozstrel. Real sa zo značky pokutového kopu nemýlil ani raz, zato Atlético hneď dva razy. V prvej sérii trafil do žrde Saúl Ňíguez a v druhej neuspel ani Thomas Partey.

 

 

Vyjadrenia trénerov

Real tak získal túto trofej už jedenástykrát. "Vedeli sme, že to bude náročné, ale verili sme v náš úspech. Dreli sme až do konca a dosiahli veľké víťazstvo," povedal pre klubový web tréner Realu Zinedine Zidane.

 

img

 

"Môžme byť na seba hrdí. Hrali sme proti dvom najlepším tímom na svete v priebehu troch dní a podali sme dobré výkony," reagoval tréner Atlética Diego Simeone aj na postup cez FC Barcelona.


Španielsky superpohár - finále - Džidda (Saudská Arábia) - nedeľa:
Real Madrid - Atlético Madrid 0:0 po predĺžení, na pokutové kopy: 4:1




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies