Tragický útok psa: Žena v Rakúsku podľahla zraneniam od amerického stafordšírského teriéra

NETKY.SK • 4 Október 2023, 07:30 • 2 min
Tragický útok psa: Žena v Rakúsku podľahla zraneniam od amerického stafordšírského teriéra

Ženu v Rakúsku pri behaní napadol pes, zranenia jej však na mieste spôsobili smrť

slovakia

left justify in out

Perg (Rakúsko) - Ráno sa žena pri behaní v hornorakúskej obci Naarn stala obeťou útoku psa plemena americký stafordšírský teriér. Pes ju tak vážne pokúsil, že na mieste podľahla svojim zraneniam. Informovala o tom agentúra APA. Majiteľka staforda sa neúspešne snažila odtrhnúť zviera od ženy. Aj ona pri tom utrpela vážne zranenia a musela byť prevezená do nemocnice v Linci, oznámila polícia.

Incident sa stal okolo 9:15 v obci v okrese Perg. Kondičná bežkyňa bola údajne napadnutá psom pred domom, v ktorom pes žil. Chovateľku psa zatiaľ nebolo možné vypočuť, takže nie je jasné, ako sa presne udalosti odohrali. Úrady zatiaľ nezverejnili ani totožnosť mŕtvej ženy. V Hornom Rakúsku neexistujú špeciálne podmienky pre chov určitých plemien psov. Každý, kto si chce psa kúpiť, musí absolvovať šesťhodinový odborný kurz. V niektorých iných rakúskych spolkových krajinách je však americký stafordšírský teriér podľa APA zaradený na zoznam plemien, na ktoré sa vzťahujú špeciálne podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies