Londýn je najfotografovanejším mestom Instagramu

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 16:16 • 2 min
Londýn je najfotografovanejším mestom Instagramu

Kto dnes na cestách nefotí, ako by nikde nebol. Porovnávací portál Hopp vykonal analýzu, aké sú na Instagrame najpopulárnejšie destinácie, pri ktorej zistil, že zďaleka najviac snímok pochádza z Londýna.

slovakia

left justify in out

Najobľúbenejším mestom pre selfie sa však stal Berlín, zatiaľ čo jedlo si ľudia najviac fotia v Tokiu. 

 

Portál Hoppe vydal zoznam celkom 50 najviac fotografovaných destinácií, respektíve tých, ktoré majú na Instagrame najväčší počet takzvaných hashtag (forma kľúčového slova na sociálnych sieťach označené symbolom #).

 

Londýn, ktorý získal prvé miesto, bol označený v čase spracovania analýzy takmer 120 milionkrát, druhý Paríž presiahol niečo málo cez 100 miliónov a tretí New York cez 80. V rebríčku ďalej figurujú Dubaj, Istanbul či Jakarta, ale aj Praha, ktorá skončila na 28. pozícii.

 

Rebríček sa ďalej zaoberá konkrétnymi témami. Napríklad selfie si podľa všetkého ľudia najviac fotia a označujú v Berlíne, Šanghaji, Soule, Jakarte či Caracase.

 

img

 

Scenériám dominuje Santiago de Chile, Buenos Aires, Kyjev alebo Kuala Lumpur. Jedlo používatelia Instagramu najviac zachytávajú v Tokiu, Tchaj-peji, Dauhe či Istanbule. Jedlo a selfie patrí všeobecne k najpoužívanejším hashtagom, ktoré sa na Instagrame objavujú.

 

Spoločne s týmto fenoménom ide ale ruka v ruke tiež fakt, že cestovatelia kvôli dobrým snímkam často hazardujú so životom.

 

V poslednej dobe za to niektorí tzv. Instagrammeri schytali veľkú kritiku. Napríklad pár cestovateľov, ktorý sa vyfotil vyklonený z vlaku na Srí Lanke, alebo iný pár, kde dievča viselo cez okraj nekonečného bazéna na Bali.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies