Dnes oznámia laureátov ocenenia Srdce na dlani v Bratislavskom samosprávnom kraji

NETKY.SK • 28 November 2023, 06:46 • 2 min
Dnes oznámia laureátov ocenenia Srdce na dlani v Bratislavskom samosprávnom kraji

Ocenenie je zároveň aj prejavom vďaky všetkým, ktorí pomáhajú vo svojom voľnom čase bez nároku na finančnú odmenu. Oznámení budú laureáti v 7 kategóriách.

slovakia

left justify in out

Dnes, v utorok 28. novebra 2023, sa od 19:00 hodiny budú v bratislavskej Starej tržnici predstavení víťazi v rámci ocenenia Srdce na dlani, informuje www.dobrovolnictvoba.sk.

Ide o krajské ocenenie Bratislavského dobrovoľníckeho centra (BDC), ktoré smeruje k zvýšeniu a zviditeľneniu  dobrovoľníctva a k jeho rozvoju prostredníctvom ocenenia dobrovoľníkov a dobrovoľníčok a ich projektov. Ocenenia prevezu za svoju dobrovoľnícku činnosť v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy, vzdelávania a pod., či iných prejavov solidarity voči iným.

Ako uvádza pozvánka, ocenenie je zároveň aj prejavom vďaky všetkým, ktorí pomáhajú vo svojom voľnom čase bez nároku na finančnú odmenu. Oznámení budú laureáti v 7 kategóriách: Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v Bratislavskom samosprávnom kraji;
Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v zahraničí;Koordinátor/ka dobrovoľníkov/čok; Dobrovoľnícka skupina; Dobrovoľnícky projekt alebo program; Podpora dobrovoľníctva; Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc.

 



O udelení ocenenia rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia tvorená  z predchádzajúcich ocenených dobrovoľníkov, predstaviteľov podporujúcich dobrovoľníctvo alebo prispievajúcich k podpore dobrovoľníctva a zo zástupcov a zástupkýň organizácií spolupracujúcich s BDC. Pre rok 2023 je to Pavla Mašková, Lucia Macková a Stanislav Pešek

Nad podujatím prevzal záštitu splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, Filip Vagač

Partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, NIVAM - Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Nadačný fond Kaufland, Nadácia Slovenskej sporiteľne, Bratislavský samosprávny kraj, Philip Morris Slovakia, Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: BDC, Foto: Z oceňovania v roku 2022 (BDC)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies