V Kokave nad Rimavicou zničila povodeň cestu pod viaduktom

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 14:30 • 2 min
V Kokave nad Rimavicou zničila povodeň cestu pod viaduktom

KOKAVA NAD RIMAVICOU - Povodeň, ktorá vznikla po utorkovej (23. 5.) búrke v obci Kokava nad Rimavicou v okrese Poltár, narobila veľký problém aj obyvateľom časti Liešnica.

slovakia

left justify in out

Cesta, vedúca do tejto časti popod železničný viadukt je zničená a stále zaplavená vodou z miestneho toku. "Ide o úsek v dĺžke asi 50 metrov. Obyvatelia z približne 20 usadlostí, ktoré sa nachádzajú v tejto časti, sa tak nateraz nedostanú do obce," povedal starosta Ján Chromek. Podľa neho spriechodnenie tohto úseku môže trvať niekoľko dní a pri odstraňovaní škôd je treba súčinnosť obce, samosprávneho kraja i vodohospodárov.

 

V časti Vlčovo, kde živel zasiahol priamo aj rodinné domy, je poškodených päť domov, ktoré sú v katastri Kokavy nad Rimavicou a ďalšie dva, patriace k obci Rimavská Píla. "Obyvateľom týchto domov sme poskytli na odstraňovanie nánosov sily a mechanizmy z obecného podniku služieb. Škody si budú musieť uplatniť u poisťovní," pripomenul Chromek. Ako dodal, lepšia situácia je v ďalšej postihnutej časti Kyseľovo, kde si obyvatelia niekoľkých usadlostí pomohli s odstraňovaním nánosov väčšinou svojpomocne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies