Boh je pripravený rozsvietiť hviezdu len pre jedno zlomené srdce

NETKY.SK • 9 Október 2020, 08:36 • 2 min
Boh je pripravený rozsvietiť hviezdu len pre jedno zlomené srdce

Rozvod nikdy nie je príjemná kapitola v jednom ľudskom príbehu.

slovakia

left justify in out

Neprináša radosť, a to dokonca ani v prípade, ak manželstvo pripomínalo peklo na zemi a jeho koniec sa zdá ako vykúpenie. Rozvod je ukončenie nielen vzťahu ako takého, ale aj nádeje. Pretrhol sa sľub, ktorý si dvojica kedysi dala a plán na spoločné zostarnutie je fuč, akoby ho odviala nejaká víchrica.


Všetko sa musí vytvoriť odznova a nikto nevie, kedy nastane to povestné lepšie a oslobodzujúcejšie obdobie. Ach, a koľko mostov je potrebné spáliť a koľko spomienok nechať v minulosti. Dá sa vôbec nájsť niečo pozitívne?

 

Absolútne dno
Lisa mala len čosi vyše dvadsať rokov, keď sa rozviedla. Nie, nevydala sa z rozmaru, jednoducho len partnera ľúbila a otázka, či s ním chce stráviť zvyšok života, pre ňu znela jednoznačne v prospech manželstva.


Niečo sa však pokazilo a rozvod bol jediné možné riešenie. Mladá žena sa tak ocitla na mieste, ktoré sa nedá opísať inak ako absolútne dno.

 

img


Trpela depresiou a to takou obrovskou, že ani z domu nevychádzala. Neopúšťala svoju izbu a odmietala aj akúkoľvek návštevu.
Keď sa ráno prebudila, nevedela sa dočkať večera a v noci zasa rátala hodiny, kým konečne svitne nový deň.

 

Telefonát
Raz sa Lisa odhodlala a zatelefonovala otcovi. „Haló, ocko," usedavo sa rozvzlykala. „Ja už takto ďalej nevládzem. Nevydržím to. Nič sa nezlepší, žiadny prielom nevidím."

 

Prečítajte si viac: Vytúžený syn sa mu narodil, keď mal sto rokov


Jej otec, ktorý bol súčasne aj veľmi známy americký kazateľ, hľadal správnu vetu, ktorou by jej aspoň mierne uľavil. Dcérina situácia ho, prirodzene, škrela a tak rád by ju opäť videl usmievať sa.

 

img


Nestihol však sformulovať ani slovo, slúchadlo mu z ruky vytrhol iný muž, ktorého Lisa poznala ako pracovníka v cirkvi a dobrého rodinného priateľa.


„Lisa," ozval sa muž, „ja by som ti nesmierne rád pomohol a viem, že nielen ja. Pravda je však taká, že jediný človek, ktorý ti môže pomôcť dostať sa z toho, si ty sama." Lisa sa rozzúrila a dala to aj patrične najavo. „Ty ani netušíš, čím si ja prechádzam! Ako môžeš niečo také vôbec povedať?"


Ešte chvíľu pokračovala v hnevlivom tóne, potom ju však muž prerušil a vzal jej reč. „Lisa, vidíš teraz svoje jazvy. Ale Boh môže tvoj pohľad obrátiť tak, že ti ukáže hviezdy."

 

Pomoc
Lisa si vstúpila do svedomia a vyhľadala Boha ako zdroj sily a nekonečnej múdrosti. Áno, chcela vidieť hviezdy. V nedeľu sa obliekla, opustila dom, vrátila sa do cirkvi a urobila niečo neuveriteľné. Založila kurz, na ktorom pomáha manželským párom dostať sa z ťažkostí a vedie ich bližšie k Bohu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nie všetko, čo sa deje, je osud

 

Jazvy zmizli, nastal deň a slnko svieti žiarivo. Po nejakom čase sa vydala a v súčasnosti má tri deti. Obdobie bolesti je ťažké a vlečie sa občas pomalšie ako slimák. Boh však ponúka aj iný čas a je pripravený rozsvietiť hviezdu len pre jedno zlomené srdce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies