Vládna kríza je zažehnaná. Koalícia pokračuje vo vládnutí

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 13:13 • 2 min
Vládna kríza je zažehnaná. Koalícia pokračuje vo vládnutí

BRATISLAVA - Koaliční lídri našli dohodu pre ďalšie pokračovanie v spoločnej vládnej koalícii.

slovakia

left justify in out

Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla strana Sloboda a Solidarita (SaS). Podrobnosti o dohode majú oznámiť lídri na spoločnej tlačovej konferencii po „doladení detailov“.

 

Memorandum dobrého vládnu
„Predseda SaS Richard Sulik je presvedčený, že dohoda má rácio a prispeje k normalizácii vzťahov v koalícii. Súčasťou dohody bude Memorandum dobrého vládnutia, ktorého dodržiavanie je esenciálne pre ďalšie pokračovanie strany SaS v koalícii,“ priblížila strana v stanovisku.

 



Sulík zároveň verí, že s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) „našli cestu“, ako spolu vychádzať, komunikovať a dodržiavať dohody.

 

Na útoky z minulosti už predseda SaS nemá v pláne reagovať, pretože by to podľa neho nemalo žiadny prínos pre ďalšie spoločné vládnutie „v časoch, keď občania potrebujú pokoj a pomoc od štátu“.

 

Mohlo by vás zaujímať: Strane Sloboda a Solidarita stačí odvolanie Mareka Krajčího, Za ludí sa snažia o zotrvanie vládnej koalície štyroch strán

 

Kríza je zažehnaná

To, že je koaličná kríza zažehnaná potvrdil aj predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár. Informoval o tom v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo 

 

Podľa jeho slov každý niečo získal a niečo stratil. „V blízkom poobedí by sme sa mali všetci štyria lídri postaviť pred vás, pred novinárom,“ doplnil Kollár s tým, že kríza sa skončila.

 

„Neviem povedať, či to bude o druhej, alebo o tretej. Každý má nejaký program,“ povedal. Podotkol, že chyby v komunikácii si vysvetlili a „sústrediť sa treba na pomoc ľuďom“.

 

Podmienkou Sme rodina podľa Kollára bola napríklad pomôcť ľuďom odložiť splátky úverov či energií.

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár chce, aby vláda dokončila svoje funkčné obdobie vo štvorkoalícii. Predčasné voľby nie sú riešením



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies