Prokuratúra obvinila lekára, ktorý predával počas druhej vlny pandémie PN-ky!

NETKY.SK • 9 December 2021, 16:33 • 2 min
Prokuratúra obvinila lekára, ktorý predával počas druhej vlny pandémie PN-ky!

BRATISLAVA - Väčšina pacientov, ktorí si za úplatok vybavovala potvrdenia o práceneschopnosti a jej následné predlžovanie, bola už odsúdená.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na lekára Jána J. pre zločin prijímania úplatku. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

 

"Obvinený v období od 16. septembra 2020 do 7. októbra 2020 ako lekár Ústrednej vojenskej nemocnice Ružomberok, pôsobiaci na detašovanom pracovisku v Michalovciach, prijal od svojich deviatich pacientov v desiatich skutkoch sumy od 10 do 20 eur v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a za vystavenie potvrdenia o dočasnej práceneschopnosti, respektíve za jej predĺženie," spresnil Skladan.

 

Pacienti, ktorí mali lekára podplácať, boli podľa jeho slov vylúčení na samostatné konania. "Bola na nich podaná obžaloba a väčšina z nich už je právoplatne odsúdená," dodal Skladan.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies