Bugár: Platforma sa blíži k cieľu, ale ešte má dlhú cestu

NETKY.SK • 15 November 2013, 12:53 • 2 min
Bugár: Platforma sa blíži k cieľu, ale ešte má dlhú cestu

BRATISLAVA – Ľudová platforma sa podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára približuje k cieľu, ale ešte ju čaká dlhá cesta.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Bugár dnes pre agentúru SITA, platforma na základe hodnôt, ktoré sú vymenované v Memorande pre zodpovednú politiku (podpísali ho 16. novembra 2012 predsedovia KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS), sa snaží o spoluprácu všade, kde je to možné. Upozornil, že pred rokom si tieto tri strany navzájom svoje návrhy v parlamente nepodporovali. „Minimálne toto sme eliminovali. Máme spoločné návrhy, reakcie,“ konštatoval. Podľa Bugára sa začala spolupráca, aj keď na jeho vkus je pomalá. „Ak SDKÚ-DS hovorí, že najdôležitejší signál pre voliča je spoločný prezidentský kandidát, tak dnes sme už ďaleko na to, aby sme hľadali nového,“ dodal. KDH a Most-Híd totiž podporujú prezidentskú kandidatúru Pavla Hrušovského. SDKÚ-DS sa k nim zatiaľ nepridala.

Ľudová platforma, do ktorej sa združili pred rokom KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS, mala byť podľa podpísaného dokumentu alternatívou voči ľavicovej politike Smeru-SD a mala byť spoločným úsilím s ňou zvádzať politický zápas. V Memorande pre zodpovednú politiku, ktoré podpísali predsedovia KDH Ján Figeľ, Mosta-Híd Béla Bugár a SDKÚ-DS Pavol Frešo, sa definujú spoločné hodnoty a programové ciele týchto stredo-pravých subjektov v slovenskom parlamente, ktoré sú základom ich spolupráce. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies