Tajfún Koinu mieri na juh Číny a Hongkong

NETKY.SK • 6 Október 2023, 20:00 • 2 min
Tajfún Koinu mieri na juh Číny a Hongkong

PEKING - Tajfún Koinu v piatok zamieril k Hongkongu a juhočínskej provincii Kuang-tung po tom, ako sa vo štvrtok prehnal juhom Taiwanu, kde zabil jedného človeka a takmer 400 ľudí zranil

slovakia

left justify in out

Čínsky meteorologický úrad (CMA) informoval, že tajfún Koinu po prechodnom zoslabnutí opäť zosilnel a že sa Juhočínskym morom pohybuje smerom na západ rýchlosťou 12 kilometrov za hodinu. V piatok popoludní sa nachádzal asi 240 kilometrov juhovýchodne od Hongkongu, podľa predpovedí by mal zostať nad morom a Kuang-tung a Hongkong počas víkendu zasiahnu zrážky.

Hongkonský meteorologický úrad (HKO) vydal na nasledujúce dni výstrahu pred prívalovým dažďom a silným a nárazovým vetrom. Úrady v provincii Kuang-tung už obmedzili prevádzku trajektov a hlavné mesto provincie, Kanton, zrušilo premávku niekoľkých leteckých a vlakových liniek.

Hongkong približne pred mesiacom postihli prudké dažde, ktoré spôsobili rozsiahle záplavy a vyžiadali si najmenej dve obete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AP Foto: Taiwan News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies