Slovák, ktorému namerali deväť promile, je po smrti

NETKY.SK • 2 Január 2020, 15:01 • 2 min
Slovák, ktorému namerali deväť promile, je po smrti

TRNAVA - Štyridsaťštyriročný muž, ktorého našli v sobotu na lavičke pred trnavskou poliklinikou a namerali mu v krvi deväť promile, v prvý deň nového roka svoj boj o život prehral.

slovakia

left justify in out

"Zomrel vo fakultnej nemocnici v Trnave v stredu nad ránom," potvrdila serveru tvnoviny.sk hovorkyňa nemocnice Katarína Tittelová.

 

Policajti našli muža v bezvedomí. Okamžite mu poskytli prvú pomoc a zavolali záchranárov. "Záchranári muža oživili a previezli ho do trnavskej nemocnice," informovala slovenská polícia na sociálnej sieti. Stav pacienta bol po celý čas hospitalizácie kritický.

 

Muž nemal pri sebe žiadne doklady a nikto sa k nemu tri dni nehlásil. Polícia sa preto obrátila na občanov so žiadosťou o pomoc a v pomerne krátkej dobe sa muža podarilo identifikovať.

 

img

Zdroj: Polícia SR

 

Smrteľná dávka

Odborníci považujú za smrteľnú dávku alkoholu už štyri promile, ale vo svete boli zaznamenané prípady, kedy ľudia prežili aj oveľa vyššie dávky. Muž musel na posedenie približne 2 litre 40%-tného alkoholu, 19 litrov piva alebo sedem litrov vína, aby dosiahol kritických deviatich promile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies