LOH 2020: Sumár z utorka 3. augusta

NETKY.SK • 3 August 2021, 17:0 • 2 min
LOH 2020: Sumár z utorka 3. augusta

TOKIO – Neúspešný deň pre Slovensko, Peter Gelle sa do finále nekvalifikoval. Volko sa ani na druhý pokus nedostal z rozbehov.

slovakia

left justify in out

Kanoistika

Slovenský rýchlostný kanoista Peter Gelle sa medzi najlepšiu osmičku nedostane, v semifinálových bojoch obsadil celkovo 14. pozíciu. 

 

Gelle je známy svojim pomalým začiatkom a skvelými finišmi, ale v dnešnej jazde sa jeho strata postupne zväčšovala aj po prvom medzičase. Nakoniec dokázal predstihnúť iba jedného súpera, Srba Bojana Zdelara.

 

"Nemôžem byť spokojný. Snažil som sa, ale nezvládol som vietor. Veľmi mi 'utekalo' pádlo, čo mi bralo veľa síl. Nevedel som sa presadiť tak, ako som chcel, a celý čas som sa hľadal," zhodnotil Gelle svoju prvú jazdu pre RTVS.  

 

Atletika

Po neúspechu v behu na 100 metrov si slovenský šprintér Ján Volko chcel zlepšiť chuť, ale v rozbehoch na 200 m sa do semifinále prebojovať nedokázal. 

 

Volko zabehol čas 21,21 sekundy a vo svojom rozbehu skončil na 5. priečke. Tento výkon znamenal celkové 42. miesto zo 48 účastníkov. 

 

"Nebol to najhorší beh v sezóne, opäť neviem, čo sa stalo. Cítil som sa dobre, veril som si viac ako na stovke, ale jednoducho nešlo to. Snažil som sa, ale nešlo to. Každý štart na olympiáde je splnený sen, ale predstavoval som si lepšie výkony.

 

 Už stovka naznačila, že to asi nie je dobré a na dvojstovke sa to len potvrdilo. Ťažko sa mi to hodnotí, ale verím, že sa z toho rýchlo dostanem a v sezóne ešte zabojujem o dobré výsledky. Pred OH som si povedal, že by som bol šťastný za viac ako dva behy. Nepodarilo sa, ale treba ísť ďalej," zhodnotil Volko pre RTVS. 

 

 

Prvé zlato pre USA po 53 rokoch!

Američanka Athing Muová získala olympijské zlato v behu na 800 m žien. Muová zabehla čas 1:55,21 min. Na druhom mieste skončila bežkyňa z Veľkej Británie Keely Hodgkinsonová a na bronzovom mieste sa umiestnila ďalšia Američanka Raevyn Rogersová.

 

Pre USA nikdy nebol beh na 800 m silnou discipínou, ale po 53 rokoch získali znova zlato v tejto disciplíne. Pred Muovou sa to naposledy podarilo Madeline Manningovej na OH v Mexico City.

 

 

V disciplíne hod kladivom žien máme po tretíkrát rovnakého víťaza, reprezentantka Poľska Anita Wlodarczyková získala už svoju tretiu olympijskú zlatú medailu v rade.

 

Najlepší výkon Anity mal hodnotu 78,48 m, na druhom mieste skončila Číňanka Čeng Wang a na poslednej pódiovej priečke sa umiestnila ďalšia Poľka Malwina Kopronová.

 

 

Futbal

Olympijský turnaj mužov už pozná svojich finalistov, favorit turnaja Brazília nezaváhala a po penaltovom rozstrele si poradila s Mexikom

 

Mexičania zlyhali hneď v svojich prvých dvoch pokusoch, za Brazíliu nezaváhal ani jeden zo 4 zahrávajúcich hráčov. 

 

V druhom semifinále sa stretli Španieli proti Japonsku, zápas taktiež skončil nerozhodným výsledok 0:0, ale Španielom znova stačilo na rozhodujúci gól predĺženie.

 

Hrdinom zápasu sa stala hviedza Realu Madrid, Marco Asensio, ktorý 5 minút pred koncom zápasu dokázal prekonať brankára Mexica.

 

Finále medzi Brazíliou a Španielskom je na programe 7. augusta o 13:30 SELČ.

 

 

Basketbal

Vyraďovacia fáza olympijského turnaja je v plnom prúde, dnešné 4 zápasy nepriniesli žiadne prekvapnie.

 

V prvom zápase uspeli hráči Slovinska nad Nemeckom 94:70, USA si bez väčších problémov poradilo so Španielskom.

 

V najtesnejšiom zápase dňa si Francúzi dokázali poradiť s Talianskom 84:75 a v poslednom zápase dňa Austrália deklasovala Argentínu výsledkom 97:59.

 

 

Volejbal 

Tak ako aj vo futbale či v basketbale sa vyraďovacia fáza začala aj vo volejbale. 

V dnešnom programe sme mali 2 zápasy, ktoré skončili jednoznačne 3:0, ale ostatné 2 zápasy priniesli parádnu šou pre fanúšikov volejbalu.

 

Reprezentanti Ruska potvrdili úlohu favorita a s prehľadom zdolali Kanadu 3:0 na sety, rovnakým výsledkom si postup spečatili aj volejbalisti Brazílie, ktorí zdolali Japonsko.

 

Favorizovaní Taliani nezvládli zápas s Argentínou a po 5-setovej bitke vypadávajú z turnaja. Identickým spôsobom si Francúzsko dokázalo poradiť s Poľskom a prekapivo postúpilo do semifinále olymjpijského turnaja. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona