Prezidentka Čaputová zaslala do Izraelu sústrasný telegram

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 12:15 • 2 min
Prezidentka Čaputová zaslala do Izraelu sústrasný telegram

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová zaslala izraelskému prezidentovi Reuvenovi Rivlinovi v súvislosti s tragédiou na hore Meron telegram plný sústrasti.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec. Izraelskej hlave štátu vyjadrila mene občanov Slovenska úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala rýchle uzdravenie.

 

img


Hlava štátu tak reagovala na udalosti, ktoré sa vo "Svätej zemi" odohrali v súvislosti so židovským sviatkom Lag ba-omer.

 

VIDEO: Obrovské nešťastie v Izraeli! Počas náboženských osláv prišlo o život viac ako 40 ľudí

 

Jednou zo súčastí sviatku sú aj púte k hrobu mystika Šimona bar Jochaja, ktorý žil v 2. storočí. Ten je pochovaný na hore Meron, na ktorej sa podľa odhadov médií zhromaždilo približne stotisíc ľudí. Vznikla tak tlačenica v ktorej podľa izraelských úradov zomrelo najmenej 44 ľudí, ďalších vyše 150 ľudí utrpelo zranenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies