Eduard Heger je optimista! Očakáva dohodu koalície ohľadom rozpočtu

NETKY.SK • 7 Október 2021, 11:28 • 2 min
Eduard Heger je optimista! Očakáva dohodu koalície ohľadom rozpočtu

BRATISLAVA - Eduard Heger tvrdil pred rokovaním vlády, že sa ministerstvá na výške jednotlivých kapitol s rezortom financií dohodnú. Vláda by mala návrh rozpočtu predložiť Národnej rade SR do polovice októbra.

slovakia

left justify in out

Heger nepredpokladá, že by Slovensko začalo rok 2022 v rozpočtovom provizóriu. Vláda by mala návrh rozpočtu predložiť Národnej rade SR do polovice októbra. Heger bol vo štvrtok pred rokovaním vlády optimistický a tvrdil, že sa ministerstvá na výške jednotlivých kapitol s rezortom financií dohodnú.

 

img

 

Matovič však už predtým avizoval, že nechce pripustiť v budúcom roku vyšší dlh ako 4,3 % hrubého domáceho produktu (HDP). V tomto roku očakáva Rada pre rozpočtovú zodpovednosť deficit verejnej správy na úrovni 7,1 % HDP.

 

Prečítajte si: Finálna podoba budúcoročného rozpočtu stále nie je známa! V koalícii zatiaľ nepanuje zhoda

 

img

 

Premiér naznačil, že v súčasnosti vláda skúma možné zvýšenie rozpočtu pre niektoré kapitoly. "Treba si uvedomiť, že akýkoľvek posun vyššie je aj vyšší dlh,“ uviedol Heger. Zvýšené nároky jednotlivých ministerstiev podľa premiéra vyplývajú z investičného dlhu minulých rokov.

 

Konkrétne údaje o rozpočte nechcel uviesť a odmietol aj výčitky opozície, podľa ktorej by mal byť zverejnený aspoň návrh. „Nikdy v živote sme nepoznali rozpočet skôr, ako bol schválený na vláde.“ 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies