RECEPT: Výborné mrkvové hranolčeky potešia všetkých
Výborných mrkvových hranolčekov nikdy nie je dosť!
Budeme potrebovať:
4 ks mrkva
2 PL rastlinný olej
3 PL strúhaný parmezán
1 KL mleté čierne korenie
1/2 KL soľ

Postup
1. Mrkvy umyjeme a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky
2. Každú mrkvu priečne prepolíme a každú polovicu pozdĺžne prerežeme na dve časti. Štvrtiny následne nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky.
3. Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C zhruba 20 minút.
4. Podávame ešte teplé s domácim dresingom, alebo bielym jogurtom.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: Netky Nikoleta Preložníková
Foto: unsplash
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk