Tampa deklasovala Boston, Sekerov Dallas nestačil na Colorado

NETKY.SK • 27 August 2020, 10:04 • 2 min
Tampa deklasovala Boston, Sekerov Dallas nestačil na Colorado

EDMONTON/TORNONTO- V treťom semifinálovom zápase východnej konferencie Tampa Bay deklasovala medveďov z Bostonu. Andrej Sekera a jeho Dallas nestačili na Colorado.

slovakia

left justify in out

Jaroslav Halák inkasoval z prvých 16 striel 4 góly

Skóre otvoril Ondrej Palát, ktorý v predĺžení rozhodol druhý zápas a o 15 sekúnd neskôr zvýšil na 2:0 Gourde. Boli to dva najrýchlejšie góly v play off v histórii Lightning. Slovenský obranca Erik Černák sa na triumfe Lightning podieľal jednou asistenciou. Jaroslav Halák vydržal v bránke Bruins do štvrtého inkasovaného gólu, v 32. minúte ho vystriedal Čech Daniel Vladař. Slovenský brankár vykryl 12 zo 16 striel. V ďalšom súboji, ktorý sa hral v Toronte v noci na štvrtok, Philadelphia zdolala New York Islanders 4:3 po predĺžení a vyrovnala stav série na 1:1.

Nikita Kučerov sa na výhre bleskov podieľal gólom a tromi asistenciami, Alex Killorn si pripísal dva góly a asistenciu, tri body zaznamenali aj Brayden Point a Michail Sergačov (zhodne 1+2). Černák odohral necelých 17 minút, prezentoval sa jednou strelou a nazbieral najviac plusových bodov zo všetkých hráčov v zápase – štyri. Kapitán medveďov Zdeno Chára vyslal počas 18 minút na bránku jednu strelu.

Musíme zabudnúť na tento zápas, nebol to náš najlepší výkon. Sú to zápasy, na ktoré sa človek nechce pozerať, ale musíme sa posunúť dopredu a dobre sa pripraviť na ďalší duel," povedal Chára.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tampa Bay Lightning (@tblightning),

 

Flyers zvíťazili až v predľžení 

O víťazstve Flyers rozhodol v predĺžení obranca Philippe Myers, keď strelou od modrej čiary prekonal Thomasa Greissa v bránke Islanders. Philadelphia viedla po prvej tretine 3:0, ale ostrovania sa vrátili do zápasu a poslali duel do predĺženia, keď 129 sekúnd pred koncom vyrovnal Jean-Gabriel Pageau. Islanders mali šancu aj rozhodnúť, pretože tréner Flyers Alain Vigneault neuspel pri reklamácii ofsajdu pred gólom Pageaua a po neúspešnom challenge nasleduje v NHL dvojminútový trest. Presilovku však New York nevyužil a "letci" napokon vyrovnali stav série.

„Keď prehráte prvý zápas a potom nasledujú dva za sebou za dva dni, tak v tom druhom ide o veľa. Myslím si, že to bol zatiaľ najdôležitejší zápas sezóny," povedal strelec dvoch góloch Flyers Kevin Hayes.

 

 

4 góly v druhej tretine boli rozhodujúce

Lavíny z Colorada získali svoje prvé víťatstvo, keď v treťom zápase zdolali Sekerov Dallas 6:4 a skorigovali stav v sérii na 1:2. Rozhodujúcim momentom zápasu bola druhá tretina, v ktorej sa podarilo Coloradu nastrielať 4 góly.

Sekera odohral v drese Stars presne 14 minút, zaznamenal jeden hit a zblokoval jednu strelu. Líder ofenzívy Colorada Nathan MacKinnon si pripísal dve asistencie a bodoval tak vo všetkých 11 zápasoch v tohtoročnom play off. Prekonal tým klubový rekord Avalanche/Quebec Nordiques, ktorý držali Joe Sakic (1996) a slovenská legenda Marián Šťastný (1982).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies