Archív článkov za Október 2022, strana 1

Otvor článok

Deti z Detského kardiocentra žijú naplno

1.10 2022 10:24

BRATISLAVA - Nadácia Detského kardiocentra sa zaujíma o pacientov aj po prepustení z hospitalizácie. Pre deti s ochorením srdca zabezpečuje už šiesty rok pomoc prostredníctvom špeciálnych pedagógov, ktorí navštevujú pacientov v pohodlí ich domova a pomáhajú im prekonávať ochorením spôsobené hendikepy.

Otvor článok

Hamran:Nový dizajn policajných áut zvýši bezpečnosť, je to veľký posun

1.10 2022 11:26

BRATISLAVA - Súčasné autá sa prelepovať nebudú. Súbežne tak bude možné vidieť autá s bielo-zeleným aj novým žlto-modrým dizajnom.

Otvor článok

Odborník:Obete šikany sa vyhýbajú oznámeniam, pretože sa boja agresora

1.10 2022 11:48

BRATISLAVA - Vyšetrovanie podľa neho často nevedie k úspešnému koncu a je také dlhé, že to obeti nepomôže, agresora nezastaví a reálne sa tým nič nevyrieši.

Otvor článok

Rezort školstva poskytol 30 mil. eur na kompenzáciu energií školám

1.10 2022 11:57

BRATISLAVA - Pokiaľ budú mať zriaďovatelia škôl ďalšie požiadavky na dofinancovanie energií, bude potrebné k týmto požiadavkám doložiť podrobnejšie informácie o spotrebe energií a nákladoch za energie.

Otvor článok

Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím sa uchádza o rozšírenie pôsobnosti na ochranu práv seniorov

1.10 2022 12:44

BRATISLAVA - Do podateľne Národnej rady Slovenskej republiky dnes podali poslankyne Monika Kozelová (OĽaNO), Lucia Drábiková (OĽaNO), Jana Žitňanská (Za ľudí), Mária Šofranko (OĽaNO) a poslanci Dominik Drdul (OĽaNO) a Miloš Svrček (SME RODINA) návrh na vydanie zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím a pre seniorov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Otvor článok

Neviete, čo robiť večer? Netflix vás zabaví seriálom o cisárovnej Sissi, ktorá ukradla srdce cisárovi!

1.10 2022 13:00

Pre jedného najslávnejší ľúbostný príbeh v Európe, dosiaľ neprekonaný a stále opradený prekvapeniami, pre druhého preceňovaný, neukázaný so všetkou skutočnosťou a viac pôsobiaci na romantické srdcia. Nech už má pravdu ktokoľvek, nech to bolo akokoľvek, pravda je už pochovaná, a aj keď dejiny o nej čo-to vedia, stále sa nájdu tvorcovia, ktorí prenesú svoj pohľad a ukážu ho aj nám, divákom.

Otvor článok

Ako sa pripraviť na zvýšenie cien energie?

1.10 2022 14:38

BRATISLAVA - Ako sa pripraviť na avizované zvýšenie cien energie v rodinách s malými deťmi? Zahrajte sa s nimi a zistite, či viete šetriť energiou, alebo ňou plytváte.

Otvor článok

Sociálny čin roka opäť ocenil ľudskosť a pomoc druhým

1.10 2022 15:00

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok ocenilo tých, ktorí svojou ľudskosťou a nadštandardným úsilím pomáhali v skvalitňovaní sociálnych služieb, či výkone opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

Otvor článok

Až polovici úmrtí vieme predísť zmenou životného štýlu a dodržiavaním liečby

1.10 2022 16:00

BRATISLAVA - Zdravie máš len jedno je názov novej iniciatívy, ktorá spojila kardiológov, diabetológov, všeobecných lekárov a pacientov. Jej cieľom je apelovať na zodpovedný prístup pacientov k ich vlastnému zdraviu, na dodržiavanie liečebného režimu a v kombinácií s dôslednými zmenami v životospráve znížiť riziko smrti z kardiovaskulárnych príčin.

Otvor článok

NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE To najlepšie, čo môžeme urobiť, je držať sa Boha a nikdy sa nepustiť

2.10 2022 08:00

Človek sa pridŕža všeličoho, vždy to závisí od okolností či od toho, ako je srdce nastavené a čo má vo svojom strede, čo určuje, kým je a čo vháňa myšlienky do mysle.

Otvor článok

V Stropkove bude opäť krajšie

2.10 2022 13:31

STROPKOV - Mesto Stropkov začalo v uplynulých dňoch s rekonštrukciou jubilárneho parku. Urobia tak radosť všetkým obyvateľom tohoto krásneho východoslovenského mesta.

Otvor článok

Spomienkové koncerty Levanduľová odštartovali včera po Slovensku

2.10 2022 13:46

BRATISLAVA - Najkrajšie piesne 1.dámy československého šansónu odoznievajú vo viacerých slovenských mestách v podaní popredných umelcov.

Otvor článok

TIP NA KNIHU Sú aj také straty, ktoré neprebolia, sú aj také smútky, ktoré sa za nami potiahnu

2.10 2022 14:00

Keď sme dospelí myslíme si, že je všetko v poriadku, že čokoľvek sme prežili ešte ako malí, je dávno zahojené a premlčané. Ako veľmi sa mýlime, ako veľmi sme ďaleko od pravdy, lebo sú aj také straty, sú aj také smútky, ktoré sa za nami potiahnu dlho, možno až po smrť.

Otvor článok

Doprava v Dunajskej Strede bude bezplatná

2.10 2022 18:00

DUNAJSKÁ STREDA - Obyvatelia Dunajskej Stredy pocestujú mestskými autobusmi bezplatne. Zníži sa tak spotreba emisií a zlepší sa kvalita bývania v tomto meste.

Otvor článok

Smrť na autobusovej zastávke v Bratislave

3.10 2022 07:30

BRATISLAVA - Včera v neskorých večerných hodinách sa na zastávke Zochova v Bratislave stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej zahynuli 4 ľudia.

Otvor článok

Aktualizované: Vinník tragickej dopravnej nehody v Bratislave sa správal agresívne!

3.10 2022 09:31

BRATISLAVA – Vinník dopravnej nehody, ktorá sa bez pochýb zaraďuje k najtragickejšej udalosti v rámci dopravných nešťastí, mal v krvi namerané 1,6 promile alkoholu. Svoj čin zjavne neoľutoval, ešte aj pri zadržaní sa správal agresívne.

Otvor článok

Bratislava kedysi: Prešporok plný tolerancie, vychýrených Bulharov a aj nejaká tá kofa sa vždy pritrafila

3.10 2022 10:00

Málokomu napadne, keď sa tak túla hlavným mestom, aké to tam bolo kedysi, o čom ľudia premýšľali, či sa tiež tak náhlili, či tiež mali toľko starostí alebo sa vedeli povzniesť aj nad trápenia tak, že sa znepokojovali len málokedy. Bratislava, ktorú dávno žijúci poznali ako Prešporok, má svoje srdce, a v ňom drieme minulosť, bohatá aj tragická, pekná aj nepekná, koniec koncov ako v každom živote, aj v tom mestskom nie je núdza na spomienky.

Otvor článok

Kto bol kto počas nehody v Bratislave? Poznáme totožnosť obetí aj samotných vinníkov

3.10 2022 10:42

BRATISLAVA – Totožnosť vodiča, ktorý v nedeľu večer svojou jazdou usmrtil štyroch mladých ľudí a iným zavinil prevoz do nemocnice s ťažšími aj ľahšími zraneniami, nie je viac neznáma.

Otvor článok

Do SND s deťmi lacnejšie

3.10 2022 10:57

BRATISLAVA - Opera Slovenského národného divadla zaviedla detskú vstupenku. Deti a mladí diváci do 18 rokov budú mať zvýhodnené vstupné na večerné operné predstavenia vo všetkých kategóriách.

Otvor článok

Pozor, meteorológovia varujú!

3.10 2022 12:28

BRATISLAVA – Obyvatelia juhozápadného Slovenska by mali byť obzvlášť opatrní, a to najmä vo večerných hodinách.

Otvor článok

Až sa veriť nechce, čoho sú niektorí schopní. Ľudia sa podelili o svoje poburujúce zážitky zo stanice!

3.10 2022 13:00

Stanica, vlaková aj autobusová, už dávno nie je miestom, ktoré by bolo známe len odchodmi a príchodmi, privítaniami a rozlúčkami, už dávno neslúži len na čakanie na vlaky a autobusy a možnosti. Skúsenosti vravia, že sa tam udiali zážitky šokujúce, poburujúce a dosť výrečné.

Otvor článok

F1: Na mokrej trati v Singapure triumfoval Peréz

3.10 2022 13:40

SINGAPUR - Mexický pretekár Sergio Perez vyhral nedeľnú VC Singapuru seriálu F1. Pilot Red Bullu sa najlepšie vyrovnal s premenlivými podmienkami a v skrátenej dĺžke pretekov triumfoval pred Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom na Ferrari.

Otvor článok

La Liga: Real Madrid stratil prvé body, Ancelotti: Škoda zahodenej penalty

3.10 2022 13:49

MADRID - Futbalový Real Madrid stratil v tomto ročníku La Ligy prvé body, s Osasunou Pamplona remizoval 1:1. Navarrský tím získal jeden bod na pôde "Bieleho baletu" aj vlani (0:0).

Otvor článok

PL: Haaland je z inej galaxie! Tretí hetrik na domácom štadióne v rade

3.10 2022 13:56

MANCHESTER - Futbalové derby v Manchestri prinieslo deväť gólov, dva hetriky a pozoruhodný zápis pre Erlinga Haalanda. Jeho City zdolalo United 6:3 a nórsky kanonier skóroval trikrát - ako prvý v histórii súťaže to dokázal v troch domácich ligových stretnutiach v rade.

Otvor článok

Jágr naznačil definitívny koniec kariéry: Nemám motiváciu

3.10 2022 14:07

PRAHA - Český hokejový útočník Jaromír Jágr pripustil možnosť, že sa už ako aktívny hráč na ľad nevráti. Päťdesiatročnému členovi prestížneho Triple Gold Clubu chýba motiváciu, chuť a čas, pretože je zaneprázdnený starostlivosťou o extraligový klub Rytíři Kladno. Informoval portál idnes.cz.

Otvor článok

Neuveriteľné: Haváriu spôsobil len dvanásťročný vodič

3.10 2022 14:18

HRNČIARSKA VES – Osobné vozidlo riadil iba dvanásťročný vodič, v nedeľu večer doplatil haváriou na svoju neuváženosť v okrese Poltár.

Otvor článok

Aktualizované: Tragická nehoda má ďalšiu obeť

3.10 2022 14:35

BRATISLAVA – Slovensko má dôvod smútiť nad ďalším životom, ktorý zbytočne a predčasne vyhasol.

Otvor článok

Richard Müller v najlepšej forme: Všetko je po starom – odkazuje novým singlom

3.10 2022 15:07

BRATISLAVA - Richard Müller síce nedávno oslávil už 61-vé narodeniny, no je vo vynikajúcej životnej i umeleckej forme! Dokazuje to aj novým singlom Všetko je po starom, ktorým zároveň ohlasuje ďalší album.

Otvor článok

Stúpa záujem mladých o bezplatné očkovanie proti HPV

3.10 2022 16:00

BRATISLAVA - Sprístupnenie plne hradeného očkovania 9-valentnou vakcínou proti HPV pre všetky 12-ročné dievčatá a chlapcov v máji výrazne zvýšilo záujem o prevenciu na Slovensku.

Otvor článok

Vo Vajnoroch pribudne zariadenie pre seniorov

3.10 2022 17:00

BRATISLAVA - V bratislavských Vajnoroch, na rohu ulíc Kataríny Brúderovej a Pri pastierni, má vyrásť nové zariadenie pre seniorov.

Otvor článok

Hollywood ho odmietol, Paríž ho však prijal. Woody Allen pracuje na novinke napriek škandálu

4.10 2022 07:35

PARÍŽ – zatiaľ čo v Hollywoode dvere k väčšej sláve zatvorili, Paríž amerického režiséra privítal a ponúkol mu jedinečnú príležitosť natočiť celovečerný film len vo francúzštine.

Otvor článok

Zaspieva svetoznáma Mireille Mathieu v Bratislave?

4.10 2022 07:51

BRATISLAVA - Pre koronu mnohonásobne odložený koncert svetovej legendy šansónu, Mireille Mathieu sa uskutoční už o niekoľko dní v Bratislave

Otvor článok

Obchodníci s drogami si z väzenia urobili dejisko masakrov!

4.10 2022 07:52

QUITO – vlna nepokojov vo väzeniach vzrástla tak, že najmenej 15 odsúdených v potýčkach zomrelo.

Otvor článok

Ďalším opatrením, ktoré napríklad Okruhlica odporúča, je zavedenie jednotkovej ceny na predaj alkoholických nápojov tak, aby nebol dostupný lacný alkohol.

4.10 2022 09:20

BRATISLAVA – Vodičom pod vplyvom alkoholu sa spomaľuje reakčný čas, nevedia odhadnúť riziko a sú veľmi sebavedomí. Zvyšuje sa tak riziko dopravných nehôd. Upozornil na to riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí (CPLDZ) a hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre medicínu drogovo závislých Ľubomír Okruhlica. Na pondelkovej tlačovej konferencii odporučil napríklad zvýšiť vek povolenia predaja alkoholických nápojov len osobám nad 21 rokov.

Otvor článok

Máte depresie? Skúste ružový olej!

4.10 2022 09:37

BRATISLAVA - Pochmúrne jesenné dni nám môže spríjemniť aj aromaterapia. Ružovému oleju sa pripisuje mnoho liečivých vlastností.

Otvor článok

Kedy sa takéto prípady už skončia? Muž doplatil na svoju naivitu, žena od neho vylákala obrovskú sumu peňazí

4.10 2022 10:30

HUMENNÉ – Muž z obce Hrubov tvrdo doplatil na svoju naivitu, podvodníčka ho ochudobnila bezmála o 40.000 eur.