V Stropkove bude opäť krajšie

NETKY.SK • 2 Október 2022, 13:31 • 2 min
V Stropkove bude opäť krajšie

STROPKOV - Mesto Stropkov začalo v uplynulých dňoch s rekonštrukciou jubilárneho parku. Urobia tak radosť všetkým obyvateľom tohoto krásneho východoslovenského mesta.

slovakia

left justify in out

Stavbu realizuje v rámci projektu s názvom Sękowa, Stropkov, Bobowa, Nižná Polianka – posilnenie cezhraničnej spolupráce v oblasti kultúrneho a prírodného dedičstva, financovaného z programu Interreg Poľsko – Slovensko. "V rámci rekonštrukcie bude súčasná dlažba nahradená maloformátovou porfýrovou dlažbou, vymenené bude osvetlenie a mestský mobiliár - parkové lavičky, odpadkové koše a informačné tabule. Stavba bude realizovaná v jednotlivých etapách tak, aby sme čo najmenej obmedzili verejnosť a zachovaný bude minimálne jeden prístup do budovy úradu práce," uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza. Aktuálne prebieha odkrývanie povrchu, nasledovať bude odvodnenie podkladových vrstiev a príprava na uloženie novej elektroinštalácie.

"Výsledkom projektu bude ďalšie zrevitalizované verejné priestranstvo v centre slúžiace na oddych domácich i návštevníkov. Súčasná podoba parku je z polovice 90-tych rokov, keď bola na pôvodný liaty asfalt položená zámková dlažba, osadené lavičky i parkové osvetlenie," povedal hovorca mesta Stropkov Peter Novák. Ako pokračoval, mestský park pozdĺž Hlavnej ulice bol založený v roku 1896 pri príležitosti veľkého jubilea – tisícročia Uhorska – preto sa nazýva jubilárny park. Celá stavba za takmer 193.000 eur by mala byť ukončená začiatkom budúceho roka, práce zabezpečuje mestský podnik Služba. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona