F1: Na mokrej trati v Singapure triumfoval Peréz

NETKY.SK • 3 Október 2022, 13:40 • 2 min
F1: Na mokrej trati v Singapure triumfoval Peréz

SINGAPUR - Mexický pretekár Sergio Perez vyhral nedeľnú VC Singapuru seriálu F1. Pilot Red Bullu sa najlepšie vyrovnal s premenlivými podmienkami a v skrátenej dĺžke pretekov triumfoval pred Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom na Ferrari.

slovakia

left justify in out

Peréz odjazdil fantastické preteky, Verstappen nakoniec až siedmy

 

F1 sa vrátila na ázijský mestský okruh po troch rokoch a preteky poznačili premenlivé podmienky, havárie a poruchy. Do cieľa prišlo len 14 pilotov. Perez sa dostal do vedenia hneď na štarte a Leclerc naňho vyvíjal väčší tlak len v chvíľu. Tridsaťdvaročný pilot Red Bullu získal štvrtý triumf v kariére a spolu s Leclercom si udržali matematickú šancu na zisk titulu. Komisári prešetrovali dodatočne jeho jazdu za bezpečnostným vozidlom – Mexičan neudržal počas výjazdu safety car maximálnu vzdialenosť a dostal penalizáciu. Na výsledkoch to však nič nezmenilo, keďže pôvodne mal v cieli na Leclerca náskok 7,595 sekundy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Z mnohých vpadnutí ťažil McLaren, ktorého piloti získali dohromady 22 bodov, i Aston Martin. O dobrý výsledok sa pripravil jazdeckou chybou Lewis Hamilton, veľkú časť pretekov figuroval na štvrtej pozícii a nakoniec prišiel do cieľa na deviatom mieste.

 

Ohlasy po pretekoch: 

 

Sergio Perez, víťaz: "Môj najlepší výkon v kariére, záverečné kolo bolo naozaj intenzívne. Stále mám šancu na titul, no myslím si, že Max to v Japonsku získa. Bude to pekné pre Hondu."

 

Charles Leclerc, 2. miesto: "Boli sme pozadu a po pokazenom štarte to bolo náročné. Veľmi náročné preteky po fyzickej stránke."

 

Carlos Sainz, 3. miesto: "Je šialené, ako dlho tieto preteky trvali. Trať bola šmykľavá, podmienky náročné. Hlavný je však dobrý výsledok pre tím do pohára konštruktérov."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies