Neviete, čo robiť večer? Netflix vás zabaví seriálom o cisárovnej Sissi, ktorá ukradla srdce cisárovi!

NETKY.SK • 1 Október 2022, 13:00 • 2 min
Neviete, čo robiť večer? Netflix vás zabaví seriálom o cisárovnej Sissi, ktorá ukradla srdce cisárovi!

Pre jedného najslávnejší ľúbostný príbeh v Európe, dosiaľ neprekonaný a stále opradený prekvapeniami, pre druhého preceňovaný, neukázaný so všetkou skutočnosťou a viac pôsobiaci na romantické srdcia. Nech už má pravdu ktokoľvek, nech to bolo akokoľvek, pravda je už pochovaná, a aj keď dejiny o nej čo-to vedia, stále sa nájdu tvorcovia, ktorí prenesú svoj pohľad a ukážu ho aj nám, divákom.

slovakia

left justify in out

Netflix sa tiež rozhodol znovu oživiť históriu a v seriáli, zatiaľ pozostávajúcom zo šiestich častí, obohatil jeseň osudom cisárovnej Sissi, tej, ktorá ukradla miesto sestre, tej, ktorá rebelovala proti dobe, tej, ktorú nie každý miloval až za hrob.

 

Neposlušná

 

Alžbeta Bavorská je zobrazená ako neposlušná, už od mladosti spôsobujúca bolesti hlavy rodičom, ako milovníčka koní a hĺbavá duša, čo potajme píše poéziu, aby nebola vysmievaná. Nápadníkov vždy odplašila, lebo sa jej protiví budúcnosť, ktorú pre ňu pripravujú a nepomáhajú ani dohovárania, ani jasné pravidlá hovoriace o tom, čo by mala a čo, naopak, nemala robiť dáma v jej postavení. Človeku začína byť neposlušnice aj ľúto, lebo od ženy, ktorá ju porodila, je nútená počúvať porovnania, aká je jej sestra iná, aká je tichá, ako sa vie správať.

 

Helena

 

Áno, Helena Bavorská, ktorej sa, myslím si, nedostáva ani zďaleka toľko pozornosti, je do seriálu vsadená ako niekto, s kým by sme sa všetci radi spriatelili, má v sebe jemnosť, a aj keď sú si nie so sestrou priveľmi podobné, ona sa i tak k nej dokáže priblížiť, dokonca si číta i jej básne. Možno nie so všetkým súhlasí, možno jej nie je všetko po vôli, lebo ona si, na rozdiel od Sissi, potrpí aj na oblečení a vystupovaní, ale láskavosťou nešetrí. Je teda pochopiteľné, že práve ona by mala dostať pozíciu vo veľmi výhodnom manželstve, práve ona by mala spojiť svoj život so životom cisára Františka Jozefa I. a dostať sa tak do pletiek na dvore vo Viedni.

 

Nevybral si ju

 

Ako už vieme, z viacerých filmov a i z toho, čo sme si prečítali, Helena sa nakoniec nepredrala do najvyšších kruhov, nie ona si obmotala cisára okolo prsta. Sissi, tá okamžite upútala pozornosť, jej úprimnosť, až prostorekosť, jej reči o tom, aké je úžasné chodiť s bosými nohami, to všetko a ktovie, čo ešte, doviedlo Františka Jozefa I. k tomu, aby ju popýtal o ruku.

 

Potom

 

A tak sa zoznamujeme s tým, čo bolo potom, že nikto nebol nadšený, že láske nikto neprial a že ju, Sissi, málokto považoval za nevestu súcu pre cisára. V seriáli okúsime dobovú atmosféru, aj vtedajší humor, ktorý nám vženie nielen smiech, ale aj nevieru, že takto to naozaj bolo a nevyhneme sa ani vášni. Necháme sa zrejme prekvapiť, či sa príbeh sústredí viac na city, či rozdá viac histórie, jedno je však isté už teraz, že ako spoločník vo večerných hodinách, dlhých a chladných, poslúži vynikajúco.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies