NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE To najlepšie, čo môžeme urobiť, je držať sa Boha a nikdy sa nepustiť

NETKY.SK • 2 Október 2022, 08:00 • 2 min
NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE To najlepšie, čo môžeme urobiť, je držať sa Boha a nikdy sa nepustiť

Človek sa pridŕža všeličoho, vždy to závisí od okolností či od toho, ako je srdce nastavené a čo má vo svojom strede, čo určuje, kým je a čo vháňa myšlienky do mysle.

slovakia

left justify in out

V situáciách, keď sa vyžaduje, aby sme sa nejako rozhodli, sa držíme, aspoň sa snažíme, aby sme sa držali svojich zásad, lebo pokiaľ sa pošmykneme, pokiaľ sa nám noha podvrtne, nielenže to zabolí, ale už je na svete o ďalší kompromis navyše. Pridržiavame sa svojich návykov, a ak by nás rád niekto odnaučil či nám nebodaj vštepil nové, rýchlo a pomerne zreteľne dávame najavo, že nám nič vziať nemôže, lebo sa prispôsobujeme neradi. Ale čoho sa držíme, keď nám je ťažko, keď už ani plakať nepomáha, ani vyžalovať sa nič nezmôže?

 

Hovorila

 

„Ako sa máš?“ pýtavali sa jej často, veď je to otázka pravidelná, pýtame sa ju na uliciach, doma aj v práci. Ona zakaždým ostávala zmätená, lebo vedela, že sa od nej asi očakáva neúprimnosť, že väčšina sa skutočne nezaujíma o to, ako sa jej vodí, ale aj tak sa jej zdalo čudné vymýšľať si.

„Držím sa,“ odpovedala teda a prekvapila tým samu seba. Aj sa neraz zasmiala, niežeby sa to nehovorievalo, i tieto a podobne ladené slová patria ku klasike v rámci konverzácie, ale vždy ju čosi vyrušovalo.

 

img

 

Biblia

 

Až raz si čítala Bibliu, listovala v knihe Žalmov, lebo sa jej páčilo, aké sú texty plné pravdivosti, že v nich niet predstieranie. Sú v nich obsiahnuté pravé emócie, také, ktoré vychádzajú z duše.

A tam, v istom úseku, si prečítala, čo hovorí Boh.

„Toho, kto sa ma pridŕža, ja vyslobodím.“

A vtedy sa usmiala, lebo už jej neprichodilo zvláštne ani nepochopiteľné, keď odpovedala, že sa drží. Keď vravela, že ju robí silnou, keď sa opiera, lebo presne taký význam v sebe veta nesie. Ak sa niekoho držíme, potom sme s ním spojení, nejdeme nikam, kam nejde on, a ani sa nepotkneme. Ak je náš dotyk pevný, ak náš pohľad má cieľ, potom nezablúdime.

 

Držať sa Boha

 

Držať sa Boha je to najlepšie, čo môžeme urobiť, je to voľba, ktorá vlieva svetlo, osviežuje a pomáha vstať, keď nevládzeme, keď sme paralyzovaní, keď sme stiesnení, keď sme zúfalí. Byť s Ním je zázrak a je to i dar, najväčší, aký máme, najväčší, aký sme kedy dostali. Kto sa Jeho pridŕža, ten zahanbený nebude.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies