Sú raňajky naozaj také dôležité? Naopak, toto môžu spôsobovať!

NETKY.SK • 4 Február 2019, 12:29 • 2 min
Sú raňajky naozaj také dôležité? Naopak, toto môžu spôsobovať!

Raňajky - najdôležitejšie jedlo dňa. Skutočne sú pre nás také nepostrádateľné?

slovakia

left justify in out

Určite ste sa už stretli s názorom, že bez raňajok by ste do práce nemali vykročiť ani náhodou. Mnohí odborníci na zdravú výživu a chudnutie totiž tvrdili, že pokiaľ raňajky vynechávame, môžeme si spôsobiť priberanie. Vedci z Austrálie sa však na tieto tvrdenia pozreli bližšie a prišli s iným pohľadom na vec.

 

img

 

Tím z Univerzity Monash v Melbourne publikoval svoju štúdiu v magazíne British Medical Journal. Porovnávali 13 výskumov z posledných 28 rokov a dospeli k názoru, že raňajky predsa len nemusia byť také prospešné, ako sa o nich zvykne tvrdiť. Najmä nie v oblasti redukcie hmotnosti.

 

Ako sa ukázalo, ľudia, ktorí pravidelne raňajkujú, prijmú denne približne o 260 kalórií viac ako tí, čo ráno nejedia. To sa následne prejaví aj na ich hmotnosti, pretože sú v priemere o 0,44 kilogramu ťažší. Z toho vyplýva, že pravidelné raňajkovanie nenapomáha chudnutiu, ale práve naopak.

 

img

 

Odborníci však upozorňujú, že predchádzajúce výskumy, z ktorých vychádzali, nemusia byť presné. Z tohto dôvodu nie je momentálne možné so stopercentnou istotou povedať, ako konkrétne raňajky ovplyvňujú ľudský metabolizmus. Profesor Tim Spector z King’s College London však poznamenal, že každý človek je iný a jeho telo funguje odlišne. Preto je normálne, že každý z nás je hladný v inom čase. Nemôžeme teda povedať, že to, čo funguje u jedného bude rovnako platné aj u druhého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies