Už aj EÚ sa pustila do vyšetrovania podozrivého hovädzieho mäsa

NETKY.SK • 4 Február 2019, 12:34 • 2 min
Už aj EÚ sa pustila do vyšetrovania podozrivého hovädzieho mäsa

BRATISLAVA - Vyšetrovatelia Európskej komisie (EK) začali v pondelok týždňovú návštevu Poľska v súvislosti s podozrivým hovädzím mäsom z bitúnka, kde údajne vykonávali porážky chorých kráv. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na údajné obchodovanie s mäsom z chorých kráv upozornila pred vyše týždňom poľská televízna stanica TVN24, ktorej reportér sa nechal zamestnať na bitúnku v Mazovskom vojvodstve. Podľa Európskej komisie sú touto kauzou okrem Poľska, Česka alebo Slovenska zasiahnuté aj Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Estónsko, Fínsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Rumunsko, Švédsko a Portugalsko.

 

img

 

Poľsko vyprodukuje ročne zhruba 560 000 ton hovädzieho mäsa, pričom 85 % z tejto produkcie vyváža do krajín Európskej únie. Krajina problém nahlásila rýchlemu výstražnému systému pre potraviny a krmivá (RASFF), ktorý umožňuje rýchlo vypátrať nebezpečné potraviny a stiahnuť ich z trhu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona