Fraport neočakáva, že ho nejako tvrdšie zasiahne brexit

NETKY.SK • 3 Február 2019, 12:37 • 2 min
Fraport neočakáva, že ho nejako tvrdšie zasiahne brexit

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká spoločnosť Fraport, prevádzkovateľ letiska vo Frankfurte nad Mohanom, neočakáva, že ju nejako tvrdšie zasiahne odchod Británie z Európskej únie (EÚ). Uviedol to finančný riaditeľ Matthias Zieschang pre finančné noviny Börsen-Zeitung.

slovakia

left justify in out

"Aj v prípade tzv. tvrdého brexitu (bez dohody) očakávame, že budú existovať pragmatické riešenia pre logistiku a prepravu ľudí," povedal pre sobotné (2. 2.) vydanie novín. Lety do Británie predstavujú totiž len 5 % podnikania firmy Fraport. Takže aj keby boli všetky lety do a zo Spojeného kráľovstva zrušené v dôsledku tvrdého brexitu, ich vplyv na Fraport by bol zvládnuteľný, vyhlásil.

 

Zieschang v rozhovore zároveň uviedol, že Fraport má aj napriek opakovaným zdržaniam naďalej záujem o kúpu 35-ročnej koncesie na prevádzku letiska v hlavnom meste Bulharska v Sofii. Bulharsko odložilo lehotu na predloženie ponúk na prevádzku letiska v Sofii už štvrtýkrát, najnovšie do 3. apríla 2019. Oznámilo to v piatok (1. 2.) bulharské ministerstvo dopravy, podľa ktorého potenciálni záujemcovia požiadali o viac času.

 

Okrem toho Fraport hľadá aj ďalšie letiská v Brazílii. "Chceme rozširovať naše medzinárodné podnikanie prostredníctvom akvizícií," povedal Zieschang a dodal, že Fraport sa usiluje o to, aby jeho medzinárodné podnikanie z dlhodobého hľadiska prispelo najmenej 50 % k ziskom spoločnosti. Brazília sa pustila do privatizácie a chce tento rok predať aktíva štátnych spoločností za najmenej 20 miliárd USD (17,43 miliardy eur).

 

Zieschang tiež povedal, že Fraport zvýši dividendy pre akcionárov za rok 2018. "Chceme zvýšiť dividendu o čiastku, ktorá znamená, že v budúcom roku by nehrozilo riziko poklesu pod 40 % priemeru, ak by sme udržali stabilnú dividendu v roku 2019," povedal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies