Na západné Slovensko zaútočil silný vietor so snehom

NETKY.SK • 3 Február 2019, 22:42 • 2 min
Na západné Slovensko zaútočil silný vietor so snehom

BRATISLAVA - Obyvatelia Bratislavského a Trnavského kraja by si počas nedeľného večera mali dávať pozor na silný vietor. Sneženie potrápi okrem týchto dvoch krajov aj Trenčiansky a Žilinský kraj. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre okresy Bratislava, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Trnava a Galanta od 21.00 h. Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

 

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozorňujú meteorológovia. Silný vietor aj sneženie by mali ustáť až v pondelok (4. 2.) v skorých ranných hodinách.

 

Výstraha pred snežením platí pre okresy Bratislava, Senica, Skalica, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča a Čadca. Meteorológovia očakávajú, že spadne desať až 12 centimetrov nového snehu.

 

"Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä dopravu a pohyb osôb," dodávajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies