Archív článkov za Február 2018, strana 2

Otvor článok

Dediči po známom americkom zločincovi Mansonovi sa hádajú o jeho pozostatky

1.2 2018 11:37

BAKERSFIELD - Telo známeho amerického zločinca Charlesa Mansona, ktorý zomrel vlani v novembri, zostane v márnici ešte najmenej mesiac. Jeho prípadní dediči tak dostanú čas na to, aby sa na súde rozhodlo, komu ostanú pozostatky vodcu vražedného kultu.

Otvor článok

Lesy SR chcú tento rok predať nepotrebný majetok za takmer 3 milióny eur

1.2 2018 12:16

BANSKÁ BYSTRICA - Nehnuteľný majetok za približne 2,8 milióna eur plánuje tento rok predať štátny podnik Lesy Slovenskej republiky. Tento majetok je podnikom dlhodobo nevyužívaný, pričom náklady na jeho udržiavanie dosahujú ročne okolo jedného milióna eur.

Otvor článok

Sýrčan nedovolene prekročil slovenské hranice, vyhostili ho

1.2 2018 12:25

BRATISLAVA/SOBRANCE - Sýrčana bez dokladov zadržali policajti v katastri obce Krčava v Sobraneckom okrese.

Otvor článok

Bratislavskí starostovia chcú zastaviť výrub v lesoch v okolí mesta

1.2 2018 12:31

BRATISLAVA - Starostovia niektorých bratislavských mestských častí žiadajú zastavenie výrubu v lesoch v okolí hlavného mesta SR Bratislavy. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes, starostovia Karlovej Vsi (Dana Čahojová), Devína (Ľubica Kolková) a Dúbravky (Martin Zaťovič) sa listom obrátili na ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú, ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa i na riaditeľa štátneho podniku Lesy SR Mariana Staníka.

Otvor článok

Košické zastupiteľstvo zriadilo komisiu vo vzťahu k verejným funkcionárom

1.2 2018 12:36

KOŠICE – Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) vo štvrtok schválilo zriadenie komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. Za jej predsedu zvolilo nezávislého poslanca Jaroslava Hlinku. Išlo o jediný bod programu mimoriadneho zasadnutia krajského parlamentu.

Otvor článok

VIDEO Prezident Andrej Kiska je na našich športovcov hrdý, v rozhovore prezradil na koho z nich sa teší najviac

1.2 2018 12:40

BRATISLAVA - Členovia slovenskej olympijskej i paralympijskej výpravy zložili v utorok popoludní slávnostný sľub u prezidenta SR Andreja Kisku pred zimnými hrami v Pjongčangu v Kórejskej republike. Hlava štátu otvorí 9. februára Slovenský dom v dejisku olympiády a určite nie je tajomstvom, že patrí k veľkým priaznivcom zimných športov.

Otvor článok

Francúzskeho železničného prepravcu usvedčili z diskriminácie marockých zamestnancov

1.2 2018 12:42

PARÍŽ - Francúzskeho národného železničného prepravcu SNCF usvedčili z diskriminácie viac ako 800 marockých zamestnancov.

Otvor článok

Špeciálny vyslanec OSN začal rokovania o spornom názve Macedónska

1.2 2018 12:44

SKOPJE - Špeciálny vyslanec Organizácie Spojených národov Matthew Nimetz začal spolu s macedónskymi predstaviteľmi rokovania o spore s Gréckom, s ktorým sa Macedónsko prie o svoj názov.

Otvor článok

Leteckí dopravcovia budú polícii poskytovať údaje o pasažieroch

1.2 2018 12:49

BRATISLAVA – Leteckí dopravcovia budú od 25. mája 2018 povinní zasielať niektoré údaje o svojich pasažieroch polícii. Vyplýva to z novely zákona o Policajnom zbore SR, ktorú vo štvrtok 86 hlasmi schválili poslanci Národnej rady SR.

Otvor článok

Rezort školstva rozdelilo milióny eur pre športové zväzy, pozrite si, kto získal najviac

1.2 2018 12:50

BRATISLAVA - Sumu 44,76 milióna eur rozdelilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR medzi športové zväzy.

Otvor článok

Opozičné riešenie problematiky osemročných gymnázií, nie je možné

1.2 2018 12:53

BRATISLAVA - Opozičné riešenie problematiky osemročných gymnázií, čiže odloženie zmeny kvót pre tieto školy o rok, nie je možné.

Otvor článok

Polícia obvinila trojicu mužov z pytliactva, zastrelili gravidnú laň

1.2 2018 13:08

TRENČÍN - Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu pytliactva spáchané formou spolupáchateľstva trojicu mužov (57, 37, 27) z Trenčianskeho okresu.

Otvor článok

Policajti zachránili utýraného psa, reťaz mal zarezanú až po krčné stavce!

1.2 2018 13:13

KOMÁRNO - Policajti z Obvodného oddelenia v Kolárove si všimli v osade Dankó Pištu v okrese Komárno uviazaného, výrazne vychudnutého psa.

Otvor článok

Kontroverzný poplatok za cirkevný sobáš sa ruší; rozhodla Národná rada

1.2 2018 13:15

BRATISLAVA - Len nedávno zavedený administratívny poplatok za cirkevný sobáš vo výške 10 eur sa ruší. Poslanci schválili príslušnú zmenu v zákone o správnych poplatkoch, a to nepriamou novelizáciou.

Otvor článok

Zmiznutý trajekt v oblasti Kiribati viezol 88 ľudí, medzi nimi aj 22 žiakov

1.2 2018 13:30

SYDNEY - Spolu 22 žiakov cestovalo v trajekte, ktorý sa 18. januára stratil vo vodách v oblasti ostrovného štátu Kiribati. Oznámili to v stredu úrady z tejto ostrovnej krajiny.

Otvor článok

Lupiči vtrhli do domu ako policajti, potom domácich dobili a vybielili trezor

1.2 2018 13:33

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA - Dvaja maskovaní lupiči vtrhli v stredu večer do domu v obci Teplý vrch v okrese Rimavská Sobota.

Otvor článok

Rodičia pozor! V Dunajskej Strede poľuje na deti tmavá dodávka

1.2 2018 13:48

BRATISLAVA/DUNAJSKÁ STREDA - Polícia v posledných dňoch zaznamenala v okrese Dunajská Streda prípady, keď neznáme osoby lákajú deti do dodávky.

Otvor článok

V Česku vypukla Jágrmánia, stihol si už vystreliť z novinárov a kontrakt musel podpísať so svojím otcom, inak by ako majiteľ klubu rokoval sám so sebou!

1.2 2018 14:13

PRAHA/BRATISLAVA - Český hokejista Jaromír Jágr priletel do rodných Čiech iba pred niekoľkými hodinami, ale jeho prítomnosť stihla spôsobiť poriadny rozruch. Po prílete preto radšej využil neoficiálny východ z príletového terminálu, pred vchodom čakali desiatky novinárov. Jágr sa zástupcom médií neskôr ospravedlnil na sociálnych sieťach, bol však už dávno doma.

Otvor článok

VIDEO Ďalšia veľká reforma školstva nás nezachráni, problém je niekde inde!

1.2 2018 14:21

BRATISLAVA – Reformy týkajúce sa slovenského školstva, ktoré boli na Slovensku zavedené nepozdvihli úroveň a nedosiahli očakávané výsledky. Kde je teda problém?

Otvor článok

Fico: Zeman bude katalyzátorom posilňovania česko-slovenských vzťahov

1.2 2018 14:47

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico je presvedčený, že novozvolený prezident Českej republiky Miloš Zeman bude aj vo svojom druhom funkčnom období jedným z rozhodujúcich katalyzátorov posilňovania nadštandardných vzťahov medzi našimi krajinami.

Otvor článok

Počet žiadateľov o azyl v Európe sa vlani znížil o polovicu

1.2 2018 14:50

BRUSEL - Počet ľudí, ktorí požiadali vlani o medzinárodnú ochranu v Európe, klesol oproti predchádzajúcemu roku o takmer polovicu. Informoval o tom Európsky podporný úrad pre otázky azylu (EASO) s tým, že väčšina ich bola zo Sýrie.

Otvor článok

VIDEO Šikana v Lučenci: Troch stredoškolákov obvinili z napadnutia 15-ročného chlapca

1.2 2018 15:07

LUČENEC - Polícia vyšetruje prípad výtržníctva, ku ktorému došlo v stredu 24. januára popoludní v areáli SOŠ technickej na ulici Dukelských hrdinov v Lučenci.

Otvor článok

FOTO Google mapy zachytili viac než mali; sex, kriminálne činy aj "mimozemšťanov"

1.2 2018 15:23

Kamery nás sledujú na každom kroku. Ak si myslíte, že ste niekde sám (napríklad v strede lesa, či pustatiny) a nikto vás nevidí, omyl, nikdy neviete, odkiaľ vás Google sleduje. Samozrejme, netreba prepadnúť paranoji, nasledujúce zábery však dokazujú, že nechcený pozorovateľ vie o našom súkromí niekedy viac ako je vhodné.

Otvor článok

Nemecký právnik Legkova o kauze doping: tvrdenia Rodčenkova sú fakticky vyvrátené

1.2 2018 15:29

LAUSANNE - Rusko uvítalo oslobodzujúci verdikt Športového arbitrážneho súdu (CAS), ktorý kompletne zrušil doživotné olympijské tresty 28 ruským športovcom. Naopak, Medzinárodný olympijský výbor (MOV) s ním nesúhlasí.

Otvor článok

Riaditeľa pre výber hráčov West Hamu suspendovali! Čelí kritike za svoje xenofóbne vyjadrenia

1.2 2018 15:58

LONDÝN- Vedenie anglického futbalového klubu West Ham United suspendovalo svojho riaditeľa pre nábor hráčov Tonyho Henryho. Dôvodom je jeho vyhlásenie, že účastník Premier League už viac nebude angažovať afrických hráčov.

Otvor článok

Cestovná horúčka v slovenskej olympijskej výprave vrcholí, Ninis má v kufri talizman od dcérky

1.2 2018 16:25

BRATISLAVA - Cestovná horúčka v slovenskej olympijskej výprave už vypukla naplno. Po biatlonistoch a ženskej časti behu na lyžiach nabrali smer Pjongčang aj ďalší slovenskí športovci.

Otvor článok

Trump a noviny Novaja Gazeta sú navrhnutí na Nobelovu cenu za mier

1.2 2018 16:38

OSLO - Americký prezident Donald Trump je tretíkrát po sebe navrhnutý na Nobelovu cenu za mier. Trumpovu nomináciu potvrdil v stredu nórskym internetovým novinám Nettavisen riaditeľ nórskeho Inštitútu pre výskum mieru (PRIO) Henrik Urdal, uviedla agentúra DPA.

Otvor článok

Cibulková nestačila na obhajkyňu Mladenovicovú, v Petrohrade sa lúči v osemfinále

1.2 2018 17:00

PETROHRAD - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rozlúčila s účinkovaním na turnaji WTA Premier St. Petersburg Ladies Trophy v ruskom Petrohrade (dotácia 799 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace v hale) v osemfinálovom 2. kole dvojhry, keď vo štvrtkovom zápase podľahla za 94 minút štvorke "pavúka" Kristine Mladenovicovej 4:6, 4:6.

Otvor článok

Troch sýrskych bratov obvinili v Nemecku z terorizmu

1.2 2018 17:07

BERLÍN - Spolková prokuratúra obvinila troch bratov zo Sýrie z členstva v teroristickej organizácii a z ďalších deliktov; doma sa angažovali vo Fronte an-Nusra, v Nemecku ich prijali ako utečencov.

Otvor článok

Polícia vykonala razie pre podozrenie z obchodovania s rádioaktívnymi látkami

1.2 2018 17:11

BRATISLAVA – Na viacerých miestach pod Tatrami zasahovali vo štvrtok elitné policajné zložky. Súvisí to s podozreniami z obchodovania s rádioaktívnymi látkami, ktoré presahuje hranice Slovenska. Uviedla to spravodajská televízia TA3, informáciu potvrdila polícia.

Otvor článok

Zo Slovana ochádza najlepší strelec mužstva!

1.2 2018 17:24

Lubin - Český futbalový útočník Jakub Mareš prestúpil zo Slovana Bratislava do tímu poľskej najvyššej súťaže Zaglebie Lubin. S novým zamestnávateľom podpísal kontrakt do roku 2019 s opciou na ďalšiu sezónu.

Otvor článok

Toto nás znovu čaká: Slovensko zasiahne sneženie, napadnúť môže až 40 centimetrov snehu

1.2 2018 17:38

BRATISLAVA - V najbližších dvoch dňoch zasiahne Slovensko vlna sneženia, počas ktorej môže napadnúť až 40 centimetrov snehu, hlási Slovenský hydrometeorologický ústav.

Otvor článok

Ruskí umelci Reznik a Meňšov ohrozujú bezpečnosť Ukrajiny

1.2 2018 18:03

KYJEV - Ukrajinské ministerstvo kultúry zaradilo na zoznam osôb ohrozujúcich národnú bezpečnosť dvoch ďalších ruských umelcov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra UNIAN.

Otvor článok

Škandálna antisemitská pieseň potopila regionálneho lídra rakúskej FPÖ

1.2 2018 18:03

VIEDEŇ – „Pridajte plyn, Germáni, zvládneme aj siedmy milión“ – aj pieseň s takýmto bujarým textom sa vyskytuje v antisemitskom spevníku veľkonemeckého spolku Germania, ktorého členom bol donedávna aj Udo Landbauer.

Otvor článok

Zákerné pytliactvo v Afrike: Slonom otravujú vodu v napájadlách kyanidom

1.2 2018 18:05

HARARE - V Zimbabwe našli ďalšie štyri usmrtené slony, ktorým chýbali kly. Podobne ako pri viacerých podobných nálezoch v minulosti však zvieratá neboli zastrelené, ale otrávené kyanidom.

Otvor článok

Poslanci nezvolili chýbajúceho člena licenčnej rady

1.2 2018 18:24

BRATISLAVA - Poslancom Národnej rady SR sa vo štvrtok nepodarilo zvoliť chýbajúceho člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, do druhého kola postupujú Blaha a Ikrényi.