Policajti zachránili utýraného psa, reťaz mal zarezanú až po krčné stavce!

NETKY.SK • 1 Február 2018, 13:13 • 2 min
Policajti zachránili utýraného psa, reťaz mal zarezanú až po krčné stavce!

KOMÁRNO - Policajti z Obvodného oddelenia v Kolárove si všimli v osade Dankó Pištu v okrese Komárno uviazaného, výrazne vychudnutého psa.

slovakia

left justify in out

Ako informovala polícia SR na svojej facebookovej stránke, išlo o asi ročného kríženca. Bol priviazaný metrovou kovovou reťazou okolo krku o betónový stĺp. Policajti po preverení viacerých osôb zistili majiteľku psa.

 

Z následného vyťažovania ďalších osôb vyplynulo, že 54-ročná žena nechala psa na mieste uviazaného asi mesiac bez stravy a vody. Policajti okamžite kontaktovali veterinára, ktorý po prehliadke psa zistil, že je vysilený a napadnutý parazitmi. Dôsledkom priviazania reťazou, ktorú mal zarezanú do mäkkých tkanív až po krčné stavce mu bola spôsobená bolesť a utrpenie. Tým, že bola reťaz príliš krátka, zviera ležalo vo vlastných výkaloch a nemohlo sa takmer ani pohnúť. Podľa vyjadrenia ošetrujúceho veterinára, by pes bez ošetrenia zahynul. Pes bol následne prevezený na karanténnu stanicu mestskej polície v Kolárove.

 

img

Foto: Facebook/Polícia SR

 

54-ročná žena bola ku skutku na polícii vypočutá a bolo jej vznesené obvinenie z prečinu týrania zvierat. Nakoľko bolo zviera týrané zvlášť krutým a surovým spôsobom, hrozí obvinenej žene v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva roky.

 

„Psíka sa ujala Sloboda zvierat, takže by mal byť neskôr k dispozícii na adoptovanie,“ dodala polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona