Poslanci nezvolili chýbajúceho člena licenčnej rady

NETKY.SK • 1 Február 2018, 18:24 • 2 min
Poslanci nezvolili chýbajúceho člena licenčnej rady

BRATISLAVA - Poslancom Národnej rady SR sa vo štvrtok nepodarilo zvoliť chýbajúceho člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, do druhého kola postupujú Blaha a Ikrényi.

slovakia

left justify in out

Ani jeden z pätice kandidátov v tajnej voľbe nezískal nadpolovičnú väčšinu hlasov od 130 prítomných poslancov.

 

Do druhého kola, ktoré sa uskutoční v utorok 6. februára, postúpili dvaja najúspešnejší, teda Milan Blaha, ktorého navrhla Únia slovenských novinárov (43 hlasov), a Ján Ikrényi nominovaný poslancom Tiborom Bernaťákom z SNS (27 hlasov). Predseda mediálneho výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD) ešte pred voľbou priznal, že Milan Blaha je otcom poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD).

 

Do RVR kandidovali aj Peter Alakša (nominoval ho Mediálny inštitút), Dušan Budzak (poslanec Peter Marček) a Ján Dianiška (Združenie slovanskej vzájomnosti KOŠICKO). Dôvodom voľby chýbajúceho člena je, že Mojmírovi Mamojkovi sa 13. decembra 2017 skončilo funkčné obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies